26. marts 2019
De sociale viceværter skal skabe tillid og tryghed blandt beboerne særligt i udsatte boligområder. Foto: Roskilde Kommune
De sociale viceværter skal skabe tillid og tryghed blandt beboerne særligt i udsatte boligområder. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det laver en social vicevært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det laver en social vicevært
Roskilde - 24. september 2018 kl. 16:57
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire sociale viceværter tager rundt i Roskilde Kommune for at nedtrappe konflikter samt skabe større trivsel hos borgere, der bor i udsatte boligområder. Deres opgaver er ofte brede og komplekse.

arrow Læs også: Apotek: Vi har stadig åbent om aftenen

- Sociale viceværter bliver tilkaldt for at håndtere konflikter. Det kan handle om misbrug, økonomiske konflikter, eller borgere, som har svært ved at efterleve almindelige regler og normer i et boligområde, siger Mille Schjoldan, leder for de sociale viceværter.

En af de sociale viceværters vigtigste funktioner er at skabe en god relation til de udsatte borgere.

- Viceværternes social funktion handler om at skabe en god relation til de beboere, der har brug for støtte, fordi der herigennem skabes tryghed og tillid. Det er den ypperste opgave. Mange af beboerne er psykisk syge og lever isoleret. Derfor handler for de sociale viceværter at møde beboerne åbenhjertet og uden fordomme, siger Mille Schjoldan.

De sociale viceværter udvider snart deres arbejdstid til weekender og aftener til klokken 23.

- I dag kan boligselskabet ikke ringe til os efter almindelig arbejdstid, men vi kan se, der er et behov for, at vi kan tilkaldes og hjælpe med at løse akutte problemstillinger, siger Mille Schjoldan.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk