19. februar 2020
Temperaturen kan være ét af de indeklimaproblemer, de bakser med i Roskildes daginstitutioner. Foto: Kim Rasmussen
Temperaturen kan være ét af de indeklimaproblemer, de bakser med i Roskildes daginstitutioner. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det koster det at tjekke daginstitutioner for dårlig luft, fugt og partikler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det koster det at tjekke daginstitutioner for dårlig luft, fugt og partikler
Roskilde - 17. august 2019 kl. 13:41
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal nok være en del at rette op på med hensyn til indeklimaet i de 66 bygninger, Roskilde Kommune har daginstitution i. Om det er fugt, temperatur, radon, partikler, akustik eller andet finder man først ud af ved en måling af indeklimaet, og det kan klares for 300.000 kroner, hvis byrådet finder plads til det i budgettet.

Syv af kommunens daginstitutioner har allerede fået målt indeklimaet som del af et pilotprojekt, der siden har mundet ud i indsatser for at forbedre indeklimaet.

Nu foreslår forvaltningen, at skole- og børneudvalget sætter 300.000 kroner til måling af de andres indeklima på næste års budgetliste. Pengene ska gå til 10 sæt måleudstyr, så der løbende kan blive målt i stedet for at hyre nogen til at gøre det én gang. Måleresultaterne skal så lægges ind på en webportal, så man kan følge udviklingen og holde den op imod den indsats, der bliver gjort for et bedre indeklima. Metoden vil også være billigere end at få Det Økologiske Råd til at undersøge indeklimaet, som de gjorde i de første syv institutioner.

Skole- og børneudvalget skal tage stilling til sagen tirsdag, og bliver forslaget godkendt, skal pengene også findes i det budget, der bliver forhandlet på plads til oktober.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk