16. juli 2019
Anton Gudnæs fra Himmelev Gymnasium, Helena Bay Pedersen (midten) fra Roskilde Katedralskole og Sandra Kaarsgaard fra Roskilde Gymnasium har gået på Akademiet for Talentfulde Unge de sidste to år ved siden af deres almindelige skolegang. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Anton Gudnæs fra Himmelev Gymnasium, Helena Bay Pedersen (midten) fra Roskilde Katedralskole og Sandra Kaarsgaard fra Roskilde Gymnasium har gået på Akademiet for Talentfulde Unge de sidste to år ved siden af deres almindelige skolegang. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er stressende og hårdt - og skideskægt at være talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er stressende og hårdt - og skideskægt at være talent
Roskilde - 18. januar 2019 kl. 12:02
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er stressende, det er hårdt, og det giver lange aftener. Sådan lød »salgstalen« fra en veninde, da hun skulle prøve at overbevise Anton Gudnæs om, at han skulle melde sig til Akademiet for Talentfulde Unge (ATU), samtidig med at han gik i Himmelev Gymnasium.

arrow Læs også: Gymnasium satser fuldt ud på medier og formidling

- Men hun sagde også, at det var skideskægt, siger han her to år efter, hvor han står med sit diplom som bevis på, at han sammen med 400 andre unge fra gymnasier i Østdanmark har gennemført talentprogrammet.

Eleverne var torsdag aften samlet på Roskilde Katedralskole, som var dette års vært for den afsluttende diplomoverrækkelse, og de kunne fejre, at de i løbet af de sidste to år har fået en masse ekstra input og viden med i bagagen ved siden af den almindelige skolegang. De har, typisk efter skoletid, deltaget i oplæg og workshops med førende forskere og opinionsdannere, besøgt organisationer og virksomheder og været gennem personlige udviklingsforløb.

Helena Bay Pedersen fra Roskilde Katedralskole er undervejs blevet klogere på, hvad hun skal efter gymnasiet.

- Jeg troede, at jeg skulle på Københavns Universitet, men efter at jeg var på en udflugt til DTU med ATU, har jeg fundet ud af, at det er dér, jeg vil læse, siger hun.

Sandra Kaarsgaard fra Roskilde Gymnasium føler ligeledes, at hun har haft stort udbytte af ATU.

- Det var en chance for at nørde ting, man ikke får i fysik C. Vi var blandt andet til et foredrag om netværk, hvor foredragsholderen var i stand til at tale i tre timer, uden at vi mistede koncentrationen, siger hun.

arrow Video og billeder: Brrrr! Lærere i iskoldt vand for velgørenhed
06. februar 2018 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:14
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk