26. oktober 2021
Mandag indvier Fors en stor varmepumpe, som fremover kan lave fjernvarme svarende til forbruget i 3500 husstande. Alle er velkomne til at stoppe forbi og se pumpen, som her vises frem af projektleder Jesper Jørgensen, og få en rundtur på renseanlægget. Foto: Fors
Mandag indvier Fors en stor varmepumpe, som fremover kan lave fjernvarme svarende til forbruget i 3500 husstande. Alle er velkomne til at stoppe forbi og se pumpen, som her vises frem af projektleder Jesper Jørgensen, og få en rundtur på renseanlægget. Foto: Fors
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er sgu smart: Sådan kan varmen fra spildevand opvarme boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er sgu smart: Sådan kan varmen fra spildevand opvarme boliger
Roskilde - 23. september 2021 kl. 05:43
Af Lars Kimer

Hvor kommer din fjernvarme fra?

arrow Læs også: Overset valg med stor betydning

For cirka 3500 husstande i Roskilde bliver svaret i fremtiden »fra vores spildevand«.

Mandag den 27. september indvies en ny varmepumpe som det fælleskommunale forsyningsselskab Fors har sat op på renseanlægget på Bjergmarken. Varmepumpen suger varme ud af det færdigrensede spildevand, inden spildevandet ledes ud i Roskilde Fjord.

Pumpen sikrer, at 14 procent af den samlede mængde fjernvarme i Roskilde bliver endnu grønnere og samtidig er lokalt produceret af et produkt, som hidtil blot var gået tabt.

- Med vores nye varmepumpe kan vi udnytte en værdifuld ressource, som hidtil blot er gået til spilde, siger produktionsdirektør i Fors A/S, Henrik Correll.

Bjergmarken Renseanlæg håndterer spildevand fra cirka 50.000 kunder. Når varmen er suget ud af det færdigrensede spildevand bliver det ført fra renseanlægget til Møllehusvej, hvor varmen bliver sendt videre ud i det eksisterende fjernvarmenet.

- Det er klimavenligt at udnytte alle ressourcer i et restprodukt som spildevand, og vi er meget tilfredse med, at vi på denne måde i bogstaveligste forstand undgår at sende et værdifuldt aktiv ud med spildevandet, tilføjer Henrik Correll.

Indvielsen af anlægget finder sted mandag den 27. september klokken 17 til 19 på renseanlægget på Boserupvej 25, og alle er velkomne.

Indvielsen starter med åbningstale ved borgmester Tomas Breddam, inden der er rundvisning på anlægget.

For de mindste er der sjove aktiviteter om spildevand, og til de sultne er der pølsevogn og lidt til ganen.

arrow Nye pumper giver mindre urenset spildevand i fjorden
14. juli 2021 kl. 12:39 Opdateret: kl. 11:53
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk