26. september 2020
Der er masser af føde at finde i de smukke omgivelser i Kællingehaven, selvom ikke alt spiseligt er lige delikat. Magnus Fundal (tv) holdt i går naturkogeskole for en lille gruppe interesserede.
gallery icon

Se billedserie

Der er masser af føde at finde i de smukke omgivelser i Kællingehaven, selvom ikke alt spiseligt er lige delikat. Magnus Fundal (tv) holdt i går naturkogeskole for en lille gruppe interesserede.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det bugner af mad på strandengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bugner af mad på strandengen
Roskilde - 15. juli 2013 kl. 15:13
Af Kristian Jørgensen

Roskilde: - Jeg ved ikke, om jeg vil kalde den spiselig som sådan, men man kan lave snaps af den, siger Magnus Fundal med en røllike i hånden smilende til sine syv følgere.

Det er søndag formiddag og den unge mand med det lange, viltre hår har en gruppe natur- og madinteresserede med på en tur gennem Kællingehaven for at finde vilde urter og andet spiseligt, der gror på strandengen på nordvestsiden af Roskilde Havn.

arrow Læs også: Ny forening vil lave naturoplevelser på havnen

Turen kaldes Naturkogeskolen og er et tilbud, Oplevelseshavn Roskilde udbyder gratis to gange hver søndag i hele juli. Formålet er at vise, hvad man kan finde af spiseligt i Kællingehaven, men for så vidt også mange andre steder, og bagefter bruge nogle af ingredienserne til at lave en lille ret.

Der dukker næsten for hvert skridt en ny plante op, som man kan bruge i madlavningen i en eller anden form.

Med det udbud er det da heller ikke alt, den unge guide med sikkerhed kender spiseligheden af. For eksempel med dueurten med de pink blomster, der gror i rigelige mængder langs stien mod Kællingehaven.

- Jeg har ikke fundet nogen steder, hvor der står, at den er spiselig. Hvis den er spiselig, vil det være super, for der står mange i Kællingehaven, som man bare kan rage til sig. Men jeg vil ikke lægge hovedet på blokken, siger den kommende miljøbiologistuderende, der har taget et på opslagsværker med sig i kurven.

Der er dog også masser, han med god samvittighed kan lægge i spanden. Blandt andet masser af bælgplanter som den dråbeformede glatbladet vejbred, der som alle vejbred er spiselig.

- Den har måske en lidt besk smag, så man skal ikke lave salat kun af den, men den kan give et godt pift, siger Magnus Fundal.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag

arrow Oplevelseshavn næsten løbet over ende
22. april 2013 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:19
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk