25. september 2021
Morten Skovmøller har været en del af Gorm Hansen A/S i 30 år, og da han i 2012 blev ny ejer og direktør efter stifteren Gorm Hansen, blev hans hustru Iris Skov Hovmøller ansat som HR- og administrationschef. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Morten Skovmøller har været en del af Gorm Hansen A/S i 30 år, og da han i 2012 blev ny ejer og direktør efter stifteren Gorm Hansen, blev hans hustru Iris Skov Hovmøller ansat som HR- og administrationschef. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det blev i familien - men bare i en anden familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Det blev i familien - men bare i en anden familie
Roskilde - 06. november 2020 kl. 17:07
Af Lars Ahn Pedersen

Dette er året, hvor Gorm Hansen A/S havde masser at fejre. I 2020 er det for eksempel 50 år siden, at entreprenørvirksomheden blev stiftet, og det er også 30 år siden, at den nuværende ejer og direktør Morten Hovmøller blev ansat.

arrow Læs også: Entreprenørfirma opretter ny direktørstilling for at sikre fremtiden

Derudover skulle det fejres, at virksomheden efter 49 år på en gård ved Vindinge sidste år flyttede ind i et nyt domicil på Lykkegårdsvej i Roskilde, og endelig er Gorm Hansen A/S blevet nomineret til Roskilde Erhvervspris, lige før fristen for indstillinger udløb. Men fejringerne må vente, så længe det ikke kan lade sig gøre at være mange forsamlet.

- Vi havde faktisk fået lavet jakker og vester med 50-års logo til alle vores medarbejdere, siger Iris Skov Hovmøller, administrationschef i Gorm Hansen A/S.

  • Roskilde Erhvervspris gives til en virksomhed i Roskilde Kommune, der i særlig grad har skabt vækst og udvikling i det lokale erhvervsliv, og som bidrager til en positiv branding af Roskilde.
  • Kandidater til prisen findes ved indstilling fra erhvervslivet i Roskilde. Alle virksomheder beliggende i Roskilde Kommune kan indstilles til prisen. Fristen for indstilling udløb den 31. oktober 2020.
  • I år er følgende syv virksomheder nomineret: Nerve Smart Systems, Kruse A/S, Pipers Hus, Caseus Ost & Delikatesser, PC Schematic, Florentz Café & Brasserie og Gorm Hansen A/S.
  • En udvælgelseskomité bestående af borgmester Tomas Breddam, ErhvervsForums formand Rune Tarnø, redaktionsleder på Dagbladet Roskilde Lars Ahn Pedersen, Roskilde Mediecenters direktør Henrik Brøns, administrerende direktør i Rias Henning Hess og udviklingschef Ole Witthøft fra sidste års vinder System Audio vil pege på to finalister.
  • Vinderen af prisen vil blive offentliggjort på nytårskuren midt i januar 2021, som Roskilde Kommune arrangerer i samarbejde med lokale erhvervsorganisationer. Deltagerne til nytårskuren stemmer og vælger den endelige vinder blandt de to finalister.
  • Læs mere på www.roskildeerhvervspris.dk
Gift med chefen

Iris Skov Hovmøller er gift med Morten Hovmøller, og da han fik at vide, at Gorm Hansen A/S var nomineret til Roskilde Erhvervspris og ville få besøg af prisens administrator, erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank, og DAGBLADET, lød det da også fra ham: »Må min kone godt komme med?«

Morten Hovmøller købte virksomheden af Gorm Hansen i 2012, efter at det forinden stod klart, at der ikke var nogle af stifterens børn, som ønskede at tage over. I stedet blev blikket vendt mod Morten Hovmøller, som allerede havde været ansat i virksomheden i over 20 år på det tidspunkt.

- Vi lavede en glidende overgang, siger han om ejerskiftet, der også førte til, at han spurgte sin kone, om hun ville være administrationschef?

- Vi er gift, men spørgsmålet var, om vi kunne arbejde sammen, siger Iris Skov Hovmøller, som for en sikkerheds skyld kun tog orlov fra sit gamle job til at begynde med.

Rekordoverskud

Otte år senere er ægteparret fortsat både gift og kolleger, og forleden fik de endnu et familiemedlem med ind i virksomheden. På den netop afholdte generalforsamling trådte deres 18-årige søn ind i bestyrelsen, så nu kan Gorm Hansen A/S for alvor siges at være en familievirksomhed igen.

På samme generalforsamling viste årsregnskabet det største overskud i virksomhedens historie med 7,1 millioner kroner og en omsætning på 154 millioner kroner. Dette år tegner til at blive lige så godt, og bortset fra de aflyste fejringer er det ikke her, at coronakrisen kan mærkes.

Omsætningen er steget med mere end 50 procent over de seneste fem år, og antallet af medarbejdere er nået op på 80.

- Vi har allerede nået det mål, vi havde sat for os i år, men når man vækster så hurtigt, kræver det samtidig, at man skal have en del af det forretningsmæssige på plads i forvejen, siger Iris Skov Hovmøller.

Ægteparret Iris Skov Hovmøller og Morten Hovmøller står i spidsen for entreprenørvirksomheden Gorm Hansen A/S, og for nylig er deres søn også indtrådt i bestyrelsen. Foto: Jørgen C. Jørgensen

arrow Entreprenørfirma har bygget sit eget domicil
13. juli 2019 kl. 10:42 Opdateret: kl. 13:49
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk