26. juli 2021
Borgmester Tomas Breddam (S) fik hjælp af en gruppe piger fra Klub Roskilde Øst Gadegården, da det blå flag endelig blev hejst på Vigen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Tomas Breddam (S) fik hjælp af en gruppe piger fra Klub Roskilde Øst Gadegården, da det blå flag endelig blev hejst på Vigen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det blå flag blafrer igen på Vigen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Det blå flag blafrer igen på Vigen
Roskilde - 23. juni 2021 kl. 19:30
Af Britt Nielsen

Det er forståeligt, hvis borgmester Tomas Breddam (S) gik fra Vigen med følelsen af at være lidt en rockstjerne, da han onsdag eftermiddag var med til at hejse det blå flag.

arrow Læs også: Kommune vil sætte dykkere til at fjerne affald fra populær badesø

Med til seancen var nemlig otte piger fra Klub Roskilde Øst Gadegården, og de ville ikke lade borgmesteren forlade dem, før han havde taget selfies med dem alle.

Inden havde Tomas Breddam i en lille tale fortalt pigerne, at Roskilde Kommune skal have tilladelse til at hejse det blå flag af Friluftsrådet, og de skal igen spørge en international jury, for reglerne gælder i hele verden.

- Hvis du er på ferie i Grækenland, så kan du også møde et blåt flag. Og så er det en god strand at være på, svarede Tomas Breddam pædagogisk, da en pige spurgte, om det blå flag også var gældende i Grækenland.

Tomas Breddam fortalte også, at Roskilde Kommune i år har besluttet at gøre noget ekstra for, at folk smider deres cigaretskodder i en skraldespand. Der bliver på Vigen, samt ved Himmelsøen og på Roskilde Havn, opsat nogle skod-stemmebokse, hvor man får et spørgsmål, når man putter sit skod i et hul.

Pigegruppen blev lidt utålmodige, så ved fælles hjælp blev det blå flag endelig hejst. Så selv om badesæsonen allerede er godt i gang, så kan gæsterne nu se det og have vished om, at dette er en god strand.

Pigegruppen havde endnu en opgave. De blev instrueret af Maria Kristina Holst Palner fra Roskilde Oplevelseshavn, og så gik de i gang med at samle affald på et stort stykke af strandparken.

after 10 minutter kunne Maria Kristina Holst Palner konstatere, at de havde samlet 420 gram affald op.

arrow Søbredden kan lovligt bruges til fest, men...
08. juli 2021 kl. 14:48 Opdateret: kl. 11:59
arrow Kvinde fik stjålet briller under svømmetur
09. juni 2021 kl. 08:20 Opdateret: kl. 08:20
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk