22. oktober 2021
Bordet var særligt festligt pyntet ved nytårsparolen, hvilket var lidt i kontrast til stemningen, der var lidt mat ved udsigten til, at brandfolkene nu igen skal igennem om udfordrende omstillingsperiode. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Bordet var særligt festligt pyntet ved nytårsparolen, hvilket var lidt i kontrast til stemningen, der var lidt mat ved udsigten til, at brandfolkene nu igen skal igennem om udfordrende omstillingsperiode. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor gik det så galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor gik det så galt
Roskilde - 31. december 2018 kl. 15:55
Af Steen Østbjerg

- Tak for alt det, I gør. Bliv ved med at være dem, I er. Tak for jeres tålmodighed og engagement. Vi får brug for alt det, I er, og alt det, I kan, i den kommende tid, hvor vi skal igennem store omvæltninger.

arrow Læs også: Beredskabsdirektør: - Vi har leveret

Det var nogle af budskaberne fra Joy Mogensen til de brandfolk, der var mødt talstærkt op til nytårsparolen i Østsjællands Beredskab, der er i opbrud.

Borgmesteren talte på vegne af beredskabets bestyrelse som »særlig udsending,« eftersom hun hverken er formand eller næstformand.

- Der er faktisk ingen titel, der berettiger mig til at stå her i dag og holde tale, men alligevel har vi kunnet finde ud af det i bestyrelsen. Jeg håber, det vil være kendetegnende for den kommende tid.

Hvorfor gik det så galt, at samtlige otte kommuner i beredskabet vil opløse samarbejdet? Det havde borgmesteren et par bud på.

- Nogle gange er det som i eventyr, at man skal gå så gruelig meget igennem for at kunne komme videre. Den eftertanke, det forløb har efterladt hos mig indtil videre, handler om primært to ting: For det første at tingene altid er mere komplekse, end de ser ud til. Det lød jo så let! Man kan bare lige sådan på mindre end et år effektivisere hele beredskabet og spare flere hundrede millioner. Det træffer vi bare lige nogle beslutninger om! Og jeg vil også vove at sige, at vi har lært en hel masse - men vi har også lært, at tingene er mere komplekse, end det ser ud til på et regneark eller en helt overordnet organisationsanalyse.

- Den anden store læring må være, at tingene også nogle gange kan blive for store. I den tid, vi lever i, er det så moderne - netop når man laver analyser af, hvordan vi lige kan gøre tingene lidt hurtigere og lidt bedre - at sige, at hvis bare vi bliver større, bliver vi også automatisk lidt bedre. Og der ligger noget kraft i at være mange. Men der ligger altså også et tab af noget nærhed, måske især, når det bliver kombineret med hurtighed. Så bliver det svært at følge med, og især når det så handler om beredskabet, som jo ikke er et marked, men en menneskelig nødvendighed, for når ens hus brænder, eller stormfloden truer eller ens kære er forulykket, laver man ikke lige en pricerunner først. Så er det der, hvor man bare har brug for mennesker, der er der, sagde Joy Mogensen.

Hun sendte et stort og velment held og lykke til alle de otte kommuner og understregede endnu en gang, at når hun bliver spurgt, om brandmanden kommer, hvis huset brænder, så er svaret stadig og altid et klart og rungede ja.

- Det svar giver jeg med stor ro i maven, fordi jeg kender den tillid, som I i beredskabet viser os som politikere, og den er gengældt, sagde Joy Mogensen, der til sidst mindede om, at man ikke behøver at sparke bagud for at komme fremad.

- Vi behøver ikke at håne det, vi går fra, for at komme videre til noget godt nyt.

arrow Nyt beredskab med fælles brandstation
31. december 2018 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:09
arrow Pengene dikterer Roskilde-exit fra beredskab
20. december 2018 kl. 14:25 Opdateret: kl. 14:25
arrow Solrød siger ja til brandfrieri fra Roskilde og Stevns
18. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 09:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk