17. april 2021
Coromatics administrerende direktør Søren Schønnemann (tv.) med beviset for nomineringen til Roskilde Erhvervspris, som han fik overrakt af Jesper Steen Christensen fra Danske Bank. Bag dem ses en af de nødgeneratorer, som Coromatic leverer til sine kunder, så de er sikret en stabil strømforsyning. Foto: Kenn Thomsen
Coromatics administrerende direktør Søren Schønnemann (tv.) med beviset for nomineringen til Roskilde Erhvervspris, som han fik overrakt af Jesper Steen Christensen fra Danske Bank. Bag dem ses en af de nødgeneratorer, som Coromatic leverer til sine kunder, så de er sikret en stabil strømforsyning. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor er Coromatic en Roskilde-virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor er Coromatic en Roskilde-virksomhed
Roskilde - 09. juli 2019 kl. 14:14
Af Lars Ahn Pedersen

Kan man være kandidat til Roskilde Erhvervspris, når ens hovedkontor ligger i Odense? Ja, lyder svaret fra Coromatics administrerende direktør Søren Schønnemann, som selv har sin daglige gang i afdelingen på Præstemarksvænge i Roskilde.

arrow Læs også: Ejerne tager selv ud og skruer

- Officielt set har vi hovedkontor i Odense, men ledelsen sidder i Roskilde, og cirka 70 ud af vores 132 medarbejdere arbejder også her, siger han.

Når Coromatic ifølge sin egen hjemmeside er en fynsk virksomhed, er det af historiske årsager, for svenske Coromatic Group begyndte sit indtog i Danmark med at købe Scanpocon i Odense, inden turen i 2013 kom til Atek i Roskilde. To år senere blev de danske afdelinger slået sammen under navnet Coromatic A/S.

- Det var vist også noget med, at man var bange for at miste sine jyske kunder, hvis det hed sig, at Coromatic var blevet en »københavner-virksomhed«, siger Søren Schønnemann.

Når Søren Schønnemann er lidt uklar på forhistorien, skyldes det, at han selv kun har været administrerende direktør for Coromatic A/S siden den 2. maj og kom fra en stilling som CCO i LanguageWire A/S. Så i stedet giver han æren for nomineringen til Roskilde Erhvervspris til sin forgænger Michael Petersen, som i løbet af sine otte år i jobbet formåede at få virksomheden til at vokse fra 22 ansatte til 132. Michael Petersen sluttede desuden af med at levere et regnskab, hvor årsresultatet efter skat endte på 17,1 millioner kroner mod 1,2 millioner kroner i 2017.

- Michael Petersen udfordrede erhvervslivet i Roskilde på visioner om bæredygtighed ved at spørge, hvor vi vil hen, og hvor Roskilde kan få en førende position på området. Så jeg tror, det er en anden årsag til nomineringen, siger Søren Schønnemann.

arrow Erhvervspris: Det ser lyst ud for Ibsen El-anlæg
19. oktober 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 16:09
arrow Nomineret igen: Slagter Frimann vil blive ved med at overraske
01. september 2019 kl. 07:17 Opdateret: kl. 18:22
arrow Vinhandel nomineret til erhvervspris: Klarer sig fint uden netbutik
18. august 2019 kl. 10:11 Opdateret: kl. 18:39
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk