25. august 2019
Billede
Foto: Bjørn Armbjøn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er altid en grund til at drikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er altid en grund til at drikke
Opdateret 11. maj 2011 kl. 13:54
Roskilde - 10. maj 2011 kl. 16:59
Af Helle Eriksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Roskilde: Først var det opturen, så var det nedturen, og uanset hvordan det går i det danske samfund, har vi tilsyneladende en grund til at drikke alkohol. På Lænkeambulatoriet i Roskilde, hvor de tager imod alkoholmisbrugere, som ønsker hjælp, kan behandlerne i hvert fald se, at der tilsyneladende ofte er en undskyldning for at skylle hverdagen ned med alkohol.

- Der har været et økonomisk opsving i mere end 10 år, og i den periode udviklede rødvinskulturen sig. Det blev meget "fordi jeg fortjener det", og alkohol blev noget, alle havde råd til at nyde. Nu har der været finanskrise, og så er den anledningen. Arbejdsløsheden stiger, der er utryghed i forhold til, om man kan beholde sit job, og så dulmer man det med alkohol, siger Birgitte Bidgau-Davidsen, distriktsleder for Lænken i Region Sjælland.

I begyndelsen af året viste nye tal fra Region Sjælland, at 24 procent af Roskildes befolkning har en risikabel alkoholadfærd. Det bliver defineret som enten at overskride Sundhedsstyrelsens anbefalede antal genstande på 14 for kvinder og 21 for mænd om ugen eller rusdrikkeri, hvor man drikker over fem genstande ved en enkelt lejlighed mindst en gang om ugen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk