13. juli 2020
Sådan kan de kommende bygninger på Sortebrødre Plads placeres. Øverst løber Dronning Margrethes Vej, nederst Algade, og til venstre ses biblioteket.
gallery icon

Se billedserie

Sådan kan de kommende bygninger på Sortebrødre Plads placeres. Øverst løber Dronning Margrethes Vej, nederst Algade, og til venstre ses biblioteket.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den gamle Kino står til nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gamle Kino står til nedrivning
Opdateret 28. november 2019 kl. 08:16
Roskilde - 28. november 2019 kl. 05:41
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mere end to år siden, der blev holdt borgermøde om det kommende byggeri på Sortebrødre Plads, men først i aftes faldt tingene på plads, da byrådet vedtog den endelige lokalplan.

arrow Læs også: Penge afsat til at overdække varegård

Den åbner for opførelse af 13.000 nye etagemeter, hvoraf hovedparten - 9000 kvadratmeter - bliver opført i bygninger på de nuværende parkeringsareal på Sortebrødre Plads. Disse bygninger kommer til at rumme boliger, og den tilhørende parkering bliver samlet i en p-kælder under de bygninger, der ligger nærmest Dronning Margrethes Vej.

Lokalplanen rummer også mulighed for at opføre nye bygninger flere andre steder på bagsiden af Algade-karreen. Ifølge lokalplanen skal brugsens varegård overdækkes, så der bliver skabt et byrum til fx rekreative formål, og det giver samtidig mulighed en bygning med over 2000 etagemeter umiddelbart bag Algade 49-51. Og på den anden side af Biblioteksgangen åbner lokalplanen for, at Kinos gamle biografsal bliver revet ned. Den er i dårlig stand efter at have stået tom i adskillige år, og den har ikke nævneværdig bevaringsværdi, så lokalplanen forudsætter, at bygningen bliver revet ned, så der kan opføres 1170 etagemeter på samme sted. I de nye bygninger nærmest Algade er stueetagen forbeholdt forretninger, cafeer og lignende, mens der er mulighed for boliger eller liberalt erhverv oppe i etagerne.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk