11. december 2017
Borgerne i Veddelev var mødt særdeles talstærkt op til borgermødet, hvor de sendte en glasklar besked til byrådet: Respektér den eksisterende lokal og lad Ny Højagergårds marker forblive grønne områder. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Borgerne i Veddelev var mødt særdeles talstærkt op til borgermødet, hvor de sendte en glasklar besked til byrådet: Respektér den eksisterende lokal og lad Ny Højagergårds marker forblive grønne områder. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Delt by vil forblive delt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delt by vil forblive delt
Roskilde - 13. oktober 2017 kl. 12:28
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Somme tider savner byrådet opmærksomhed om de spørgsmål, politikerne arbejder med.

arrow Læs også: Byggeplaner på grønne arealer droppet

Det skortede dog ikke på interesse, da borgerne i Veddelev torsdag aften blev bedt om at give sin mening til kende om, hvorvidt jordene til Ny Højagergård skal udstykkes med seniorvenlige boliger.

Festsalen på Himmelev Skole var optaget, så kommune havde placeret borgermødet i skolekantinen, hvor der blev båret ekstra stole ind.

Flertallet endte med at stå op - langs væggene, inde i det tilstødende skolekøkken og ude på gangen. 220 fremmødte blev der talt. Det svarer ungefær til hver femte indbygger i Veddelev.

Somme tider efterlyser politikerne også klare svar. Også dét fik de. Til overflod. Som med én mund nærmest råbte Veddelev et rungende nej tak til at pille ved de grønne områder, der ligger som en kile mellem den gamle landsby med stråtækte fiskerhuse på den ene side og Veddelev Strand-udstykningen med det store villakvarter på den anden.

Klarest blev signalet sendt fra Veddelev Landsbylaug.

- Vi er imod - ikke fordi vi er imod udvikling, eller fordi vi synes, vi er noget særligt. Vi er imod, fordi vi er imod afvikling af vores landsby, og det er vi bange for, at kommunens planer kan betyde, sagde lavets formand, Lene Franck.

- Der bygges mange andre steder i kommunen, og når både en kommuneplan og en lokalplan klart modsiger forslaget, hvorfor så med vold og magt forgribe sig Veddelev-halvøen? Vi synes, det er at sælge ud af arvesølvet. Det kan man kun gøre én gang, og det kan ikke gøres om, sagde Lene Franck og fik aftenens største bifald.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

arrow Lokalområde får valget: Flere boliger eller ej?
02. september 2017 kl. 09:54 Opdateret: kl. 16:36
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk