27. september 2021
Vandafledningsafgift er en kommunal afgift, som alle ejendomsejere skal betale, hvis deres ejendom er tilsluttet kloakker eller offentlige spildevandsanlæg. Foto: Lars Kimer
Vandafledningsafgift er en kommunal afgift, som alle ejendomsejere skal betale, hvis deres ejendom er tilsluttet kloakker eller offentlige spildevandsanlæg. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vandafledningsafgift er højere i Fors-kommuner end hos nabokommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vandafledningsafgift er højere i Fors-kommuner end hos nabokommune
Roskilde - 23. juli 2021 kl. 12:02
Af Marianne Kiærulff, medlem af byrådet for Venstre

Kære Torben Jørgensen (SF) og Lars-Christian Brask (LA). I er begge udpeget af byrådet i Roskilde Kommune som medlemmer af bestyrelsen for Fors A/S - forsyningsselskabet som ejes af Holbæk, Lejre og Roskilde kommuner.

arrow Læs også: Debat: LA og SF er enige: Vandafledningsafgiften er helt efter bogen i Roskilde

Jeg henvender mig til jer, da Venstre i Roskilde Kommune ønsker, at I arbejder for, at erhvervsvirksomhederne i Roskilde får bedre vilkår. Som det er nu, så betaler erhvervsvirksomhederne i Roskilde og det øvrige Fors for meget i vandafledningsafgift.

Vandafledningsafgiften er markant højre end i andre kommuner. I Københavns Kommune er vandafledningsafgiften (over 20.000 m3) 8,14 kr. pr. m3. I Roskilde Kommune er den tilsvarende afgift 14,70 kr. pr. m3. Og den steg med seks procent fra 2020 til 2021.

I vores nabokommune Høje-Taastrup slipper erhvervsvirksomhederne også markant billigere end i Roskilde Kommune. Her er afgiften 8.63 kr. pr. m3.

Desværre er det ikke kun Roskilde Kommune, der har en for høj vandafledningsafgift for erhvervsvirksomhederne. I Lejre og Holbæk kommuner er vandafledningsafgiften også høj. I Lejre Kommune er afgiften 20,84 kr. pr. m3. I Holbæk Kommune er afgiften 15,96 kr. pr. m3.

Det betyder, at alle erhvervsvirksomhederne i de tre Fors-kommuner betaler en markant højere vandafledningsafgift end andre kommuner. Det skal der gøres noget ved.

Venstre ønsker, at vandafledningsafgiften for erhvervsvirksomhederne i Roskilde Kommune nedsættes til samme niveau som i Høje-Taastrup og København.

Det er til ugunst for de lokale erhvervsvirksomheder, at de skal betale så meget. Venstre håber, at Torben Jørgensen og Lars-Christian Brask vil arbejde i samme retning.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk