4. august 2021
Kristiansminde er Roskilde Kommune demensplejecenter, men er der afsat penge nok af til opgaven, spørger Hermand Pedersen fra Ældrerådet og Faglige Seniorer.
Kristiansminde er Roskilde Kommune demensplejecenter, men er der afsat penge nok af til opgaven, spørger Hermand Pedersen fra Ældrerådet og Faglige Seniorer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Er der lys i fyrtårnet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Er der lys i fyrtårnet?
Roskilde - 20. juli 2021 kl. 18:36
Af Hermand Pedersen, medlem af ældrerådet i Roskilde og næstformand i Faglige Seniorer, sektion 2, Midtsjælland

Roskilde har fået et nyt fyrtårn, men er der lys i fyrtårnet? I den senere tid har jeg flere gange hørt politikere i Roskilde omtale Kristiansminde demensplejecenter som vores nye fyrtårn for demensplejen i Roskilde.

arrow Læs også: Socialdirektør svarer på kritik af plejecenter

Det manglende lys handler ikke om den natbelysning, der har været søgt om, og hvor der kun var råd til natbelysning på en enkelt afdeling med utryghed til følge for beboerne samt dårlig arbejdsmiljø for medarbejderne.

Nej, jeg tænker på de 100 borgere, der har udfordringer med demens. Hvilke muligheder og tilbud får de rent faktisk for de mere end 12000 kroner, de betaler om måneden?

Naturligvis er der Marte Meo-konsulenter og demensvejledere i huset, og måske arbejdes der med Livshistorier og KRAP-modellen, som også alzheimerforeningen anbefaler. Aktiviteter for og med borgerne er vigtig og livsforlængende herunder aktiviteter som bordtennis og opmærksomhed på at udfordre alle sanserne hos borgere med demens.

Om normeringen på Kristiansminde er tilstrækkelig god, ved jeg ikke, og mit ærinde er ikke medarbejderne og ledelsen. Jeg er sikker på, de yder det bedste, de kan indenfor de rammer, forvaltningen og byrådspolitikkerne har valgt.

Naturligvis har byrådet været optaget af færdiggørelsen og opstarten af Plejecentret Hyrdehøj og med den omrokering af borgere til følge, hvor Kristiansminde Plejecenter skal fremstå som det centrale og vidende demenscenter i Roskilde Kommune.

Men partierne i budgetflertallet for 2021 har forsømt at sikre den nødvendig anlægs- og driftsudgift, så Kristiansminde kunne fremstå som det fyrtårn med renovering af fællesarealer til de nye formål samt anlæg af sanserum og sansehave.

Jeg forventer i de igangværende budgetforhandlinger for 2022, at budgettet indeholder disse tiltag, så politikerne får deres fyrtårn med lys i, og borgerne på Kristiansminde får ordentlige forhold og perspektiver for deres liv.

Ældremilliarden, som staten bevilgede kommunerne, har Roskilde også andel i til at forbedre forholdene og normeringerne, men i stedet har Roskilde valgt at spare mest af alle de 98 kommuner, nemlig 10,5 procent for +67-årige i perioden 2018-2021 ifølge kilde fra indenrigs- og boligministeriet.

Budgetpartierne taler om omsorg for ældre borgere i Roskilde, men reelt skærer de samme partier ind til benet. Hvad er det, man kalder den slags?

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk