1. december 2020
Ombygningen af Gråbrødre Skole til boliger betyder, at der forsvinder en række offentlige p-pladser i bymidten. Foto: Steen Østbjerg
Ombygningen af Gråbrødre Skole til boliger betyder, at der forsvinder en række offentlige p-pladser i bymidten. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Dårlige parkeringsvilkår for beboere i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Dårlige parkeringsvilkår for beboere i bymidten
Roskilde - 19. maj 2020 kl. 19:11

Både parkeringsstrategi og nye boliger på Gråbrødre Skole vil give dårlige parkeringsvilkår for beboerne i bymidten i Roskilde. Der er meget fokus på, at de handlende skal kunne parkere, og det er helt fint, men det skal beboerne også.

arrow Læs også: - Det bliver bedre på længere sigt

Når Gråbrødre Skole skal ombygges til boliger nedlægges 87 P-pladser i bymidten, og der oprettes 40 private P-pladser til de nye beboere, står der i lokalplanen. Hvem er sorteper? Det er de nuværende beboere. Hvis den nye P-strategi også reducerer antallet af pladser, vil det komme til at gøre rigtigt ondt. Det er ganske urimeligt for de nuværende beboere. Tænk på f.eks. ældre og børnefamilier i området, når de ikke kan parkere i rimelig afstand fra deres bolig.

Kommunen har svaret på kritikken ved at foreslå, at man går til Sortebrødre Plads, eller Gustav Wied parkering. Fra Gråbrødre Skole er det 750 meter-1,5 km. Der er flere ældre i området med bil, forestil jer lige, at de skal gå halvvejs gennem byen med børnebørn og bagage, nej vel?

Roskilde Kommune har en principbeslutning om, at der ved større byggerier skal etableres p-pladser. Det er sådan set godt nok, men vi regner med, at beslutningen har til formål at sikre, at der oprettes P-pladser ved nybyggeri. Her får den en omvendt effekt, der nedlægges pladser. Samtidig med en ny P-strategi der giver flere halv-times pladser, vil der være meget få steder, beboerne kan holde i området mellem stationen og gågaden. Og her bor rigtig mange mennesker.

36 husstande i området har protesteret mod lokalplanen og foreslået kommunen, at beslutningen om etableringen af private P-pladser fraviges denne gang, at bygningerne gøres mindre, og at kommende P-pladser gøres offentlige og dermed fleksible, så alle kan bruge dem. Det vil give mulighed for flere pladser og være til glæde både for de handlende, beboerne og erhvervslivet i området.

Vi skal hermed opfordre politikerne til at ændre planerne på deres møde i plan- og teknikudvalget den 2. juni, så det fortsat bliver attraktivt at bo i bymidten.

Lotte Mortensen og Søren Thorning Andersen

Grønnegade 20
Roskilde

arrow Naboer utilfredse med at trække nitten i p-tombolaen
18. maj 2020 kl. 16:51 Opdateret: kl. 12:58
arrow Handelsformand ærgrer sig over færre p-pladser
18. maj 2020 kl. 14:28 Opdateret: kl. 12:56
arrow 80 p-pladser i bymidten forsvinder
18. maj 2020 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:55
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk