18. september 2021
Byrådskandidat Michael Philip Hansen kan ikke få økonomien i budgetforliget til at hænge sammen. Foto: Lars Kimer
Byrådskandidat Michael Philip Hansen kan ikke få økonomien i budgetforliget til at hænge sammen. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Budgetpartier, hvor har I fundet de penge henne i jeres budgetforlig?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Budgetpartier, hvor har I fundet de penge henne i jeres budgetforlig?
Roskilde - 01. september 2021 kl. 19:16
Af Michael Philip Hansen, Syvskæppevej 7, Roskilde

Der er kun en mand, der kan rette op på kommunens økonomi efter KV21, og det er undertegnede.

arrow Læs også: Debat: Budget uden besparelser går ud over anlægsopgaver

Følgende seks partier har allerede deponeret deres handlefrihed hos hinanden, V, K, R, S, SF og EL, og alt hvad de i de kommende to en halv måneder siger, at de vil, hvis de bliver valgt (i deres egen selvforståelse når de bliver valgt), det er løgn og latin, for det de seks partier vil, står i det indgåede budgetforlig, det er absolut ingenting, som i absolut.

Her hovedtallene for det budgetmateriale, som de seks partier har indgået budgetforlig om:

Driftsoverskud på 313,5 millioner kroner.

Anlægsudgifter på 175,5 millioner kroner (Frederikssund Kommune har et på 150 millioner kroner og er en kommune, som er mindre end halvstørrelse af Roskilde).

Resultat af skattefinansierede område på minus 14,3 millioner kroner.

Optagne lån på 129,3 millioner kroner (så når Jette Tjørnelund fra Venstre kalder budgettet for en konsolidering, så ved hun enten ikke, hvad det er, eller hun tror, at I vælgere ikke ved, hvad det er. Det er så langt fra en konsolidering, som man overhovedet kan komme, Jette).

Afdrag på lån på 103,1 millioner kroner eller en stigning på 26,8 millioner kroner hvert eneste år de næste mindst 10 år i forhold til 2017.

Det er 26,8 millioner kroner, som kunne være brugt på ældreområdet, socialområdet (de udsatte), børne- og ungeområdet samt opgradering af faciliteter, hertil kommer årligt 16 millioner kroner netto, som Birgits badeland lægger beslag på, så samlet 43 millioner kroner mangler der til kernevelfærd, som bare er klattet væk.

Ændring af likvide aktiver på MINUS, jeg gentager, MINUS 29,4 millioner kroner.

Budgetpartier, hvor har I fundet de penge henne i jeres budgetforlig? Det skylder i vælgerne svar på, hvis der ikke er foretaget besparelser.

Når I forhåbentlig, kære vælger, giver mig en opbakning, som ikke kan siddes overhørigt til KV21, til at jeg indtager borgmesterstolen, så vil budgettet blive genåbnet, og alle unødvendige projekter til næste år og i årene fremover, det gælder både på driftssiden og anlægssiden, bliver tilbagerullet/annulleret, og en stor del af gælden, som er optaget i denne byrådsperiode, bliver tilbagebetalt med de penge, som er i kommunekassen, og dermed vil der blive frigivet årlige beløb, som kan bruges på kernevelfærd såsom ældre, børn og unge, socialt udsatte etc.

Det betyder også en kommunekasse på næsten lavest mulig udgangspunkt og dermed ingen budgetoverskridelser eller fantasifulde projekter i de næste fire år, men også et helt andet fokus på, hvad kommunen er til for, og en økonomi, som der ikke fifles med, og økonomioversigter, som er fuldt ud tilgængelig for alle

For at komme i mål kræves der prioriteringer, men det er derfor, at man er politiker. Ellers kunne man nøjes med administrationen til at lede kommunen.

arrow Begejstring - og ærgrelse - over skoleudbygning
01. september 2021 kl. 13:47 Opdateret: kl. 13:25
arrow Rundt nul uden dikkedarer
01. september 2021 kl. 05:02 Opdateret: kl. 10:09
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk