25. februar 2020
Mads Hansens Kapel spillede op til dans til Rødder, Fødder og Stemmer på Museumsøen i Roskilde. Bandet spiller også til Nordisk Dans' danseaftener for unge i Aarhus. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Mads Hansens Kapel spillede op til dans til Rødder, Fødder og Stemmer på Museumsøen i Roskilde. Bandet spiller også til Nordisk Dans' danseaftener for unge i Aarhus. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De unge vil gerne bydes op til dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De unge vil gerne bydes op til dans
Roskilde - 09. august 2018 kl. 16:15
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For halvandet år siden begyndte foreningen Nordisk Dans at arrangere månedlige danseaftener i København og Aarhus for unge. Første gang dukkede der over 50 op. Siden har der været 50-80 deltagere hver gang, og Nordisk Dans er ved at brede sig til andre byer, blandt andet Odense.

arrow Læs også: - Det er så fedt, at det er kommet til Roskilde

- Der er altid fyldt, og der kommer hver gang nogen, som vi ikke kender i forvejen. Man kunne ellers godt frygte, at det ville være de samme, der kom hver gang, siger en af folkene bag Nordisk Dans, Stefan Jørgensen.

Det har vakt opsigt i folkemusik- og folkedansermiljøet, som ellers kæmper med, at medlemmerne i foreningerne bliver ældre og ældre og har svært ved at tiltrække nye og yngre kræfter.

- Når jeg ser billeder fra Nordisk Dans' danseaftener, tænker jeg, at det ser ud præcis, som da min kone og jeg dansede folkedans i 80'erne, siger Mogens Toft Jensen fra folkemusikfesten Rødder, Fødder og Stemmer.

Af samme grund har Rødder, Fødder og Stemmer indgået et samarbejde med Nordisk Dans, som både stillede med instruktører og musikere til den ny folkemusikfest i Roskilde og samtidig tiltrak et yngre publikum. Og det er den rigtige vej at gå, ifølge de unge selv.

- Man skal blive ved med at invitere unge musikere, fordi de trækker deres venner med, og det gør, at de unge har nogen, de kan relatere sig til, siger Aviaja Lidsmoes fra Nordisk Dans.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde torsdag den 9. august. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk