22. februar 2020
Tjørnegårdskolen får færre penge i forslaget til en ny pengefordeling, selvom deres elever ikke har samme sociale forudsætninger som på kommunens øvrige skoler. Foto: Kenn Thomsen
Tjørnegårdskolen får færre penge i forslaget til en ny pengefordeling, selvom deres elever ikke har samme sociale forudsætninger som på kommunens øvrige skoler. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De socialt tungeste skoler mister penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De socialt tungeste skoler mister penge
Roskilde - 09. november 2018 kl. 08:21
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er mange gode takter i forslaget til en ny fordeling af penge til kommunens skoler. Det er der bred enighed om i skole- og børneudvalget, men Enhedslisten, SF og til dels Radikale Venstres side er bekymrede for skolerne med de mest krævende elever.

arrow Læs også: Den vigtigste brik mangler i ny fordeling af skolepenge

Tjørnegårdskolen, Hedegårdenes Skole og Østervangsskolen, som har flest socialt svage elever, mister penge i den nye model, og det var ikke ligefrem hensigten, mener venstrefløjspartierne.

- Det er ikke, fordi de bliver ramt hårdere end andre skoler i samme størrelse, men vores forventning var, at ligesom de små skoler faktisk har fået noget, så skulle de skoler, der er socialt udfordrede, også have noget eller i hvert fald friholdes, siger Henrik Stougaard, der sidder i skole- og børneudvalget for Enhedslisten.

De tre nævnte skoler står til at miste en halv million kroner hver, vel at mærke uden at medregne planlagte besparelser. Østervangsskolen står dog til at få flere penge, fordi de overtager klasser fra Vor Frue Skole.

SF og Enhedslisten foreslår, at man justerer forslaget til en ny fordeling, så der tildeles flere penge efter et socioøkonomisk parameter, og at der desuden også skal gives penge efter skolernes andel af tosprogede elever. Radikale Venstre tager forbehold for, om tildelingen efter sociale forhold er høj nok.

I det store hele er der ellers ikke de store knaster i vejen for en ny pengefordeling, som har været undervejs i fem år og primært handler om at forenkle systemet.

- Vi synes ikke, arbejdet er gjort helt færdigt. Det er en god grundmodel, men der skal skrues lidt på nogle af knapperne, siger Henrik Stougaard.

Den nye pengefordeling til skolerne kommer nu i høring, inden en endelig model bliver vedtaget i januar.

arrow Vindere og tabere når skolepenge skal omfordeles
03. november 2018 kl. 04:49 Opdateret: kl. 15:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk