1. oktober 2020
Philip Lange Møller, formand for digelaget, fik fortalt miljøministeren hvor meget det meget store flertal af beboer i Jyllinge Nordmark glæder sig til at kystsikringen kommer. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Philip Lange Møller, formand for digelaget, fik fortalt miljøministeren hvor meget det meget store flertal af beboer i Jyllinge Nordmark glæder sig til at kystsikringen kommer. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dag 2388: De er glade for at se ministeren - men de vil hellere se Aarsleff

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dag 2388: De er glade for at se ministeren - men de vil hellere se Aarsleff
Roskilde - 19. juni 2020 kl. 16:55
Af Lars Kimer

Fredag eftermiddag var der »topmøde« på toppen af den halvfærdige sluse i Jyllinge Nordmark. Borgmesterene fra Frederikssund, Egedal og Roskilde havde sat miljøminister Lea Wermelin stævne få timer før tidsfristen for at klage over, at klageadgangen skal have lov at bortfalde på kystsikringsprojektet, som skal give tryghed til de cirka 500 husstande som bliver beskyttet. Cirka 300 af dem var ramt af oversvømmelser under stormen Bodil for over seks år siden.

arrow Læs også: Syv millioner mere: Ekstraudgift overrasker digelag

Ministeren holdt på formaliteterne og lovede ikke et ja, men man det må siges at ligge i luften.

Det vil passe Roskilde Kommune overordentlig godt med en tommelfinger i vejret fra ministeren senest onsdag i næste uge er, at der i det kommunale system længe har været plottet et ekstraordinært møde i klima- og miljøudvalget, i økonomiudvalget og i byrådet ind i kalenderen den 2. juli. For at det skal kunne lykkes, så skal materialet til møderne formelt sendes til politikerne senest næste fredag, den 26. juni. Og der bliver kun trykket »send«, hvis ministeren har fulgt ønsket fra kommunerne om, at klageadgangen afskæres inden da.

Hvis det ikke sker, vil Roskilde Kommunens vedtagelse af at starte kystsikringsprojektet op igen først kunne finde sted ved det ordinære byrådsmøde i august, og dermed vil en måned af arbejdstiden inden stormflodssæsonen være brugt på ingenting - et scenarie, som det ikke lod til, at nogen af de fremmødte ønskede sig.

arrow Klage over kystsikring har kostet millioner af kroner
25. juni 2020 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:00
arrow Grønt lys til at afskære klager og beskytte 500 ejendomme
24. juni 2020 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:26
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk