5. marts 2021
Merete Dea Larsen opfordrer byrådets øvrige partier til at følge Dansk Folkepartis eksempel og ofre nogle mærkesager. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Merete Dea Larsen opfordrer byrådets øvrige partier til at følge Dansk Folkepartis eksempel og ofre nogle mærkesager. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF vil slagte de hellige køer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF vil slagte de hellige køer
Roskilde - 15. maj 2019 kl. 18:38
Af Steen Østbjerg

Når man skal spare et trecifret millionbeløb, må man være indstillet på at opgive nogle ting, også selv om de står ens hjerte meget nær. Den konklusion er Dansk Folkepartis byrådsgruppe kommet frem til, og derfor foreslår partiet også selv at slagte et af partiets »hellige køer«, der er kommet med i kommunens budget.

arrow Læs også: Hjemmeplejen går fri af sparekniven

Det drejer sig om klippekortet til ældre - en ordning, som på forsøgsbasis skulle give alle, som er 65 år og derover, og som modtager ældrecheck, billigere kørsel med bus inden for kommunens grænser. I indeværende år koster ordningen 300.000 kroner, som bliver trukket fra udviklingspuljen.

- Ingen kan være i tvivl om, at klippekortet til ældre er en ting, som Dansk Folkeparti fik med i budgettet, men de penge, der blev afsat, er ikke blevet udmøntet endnu, og med den økonomiske situation, kommunen står i, er vi klar over, at det er noget, der kan blive svært at fastholde. Derfor siger vi, at de kan indgå i de besparelser, der skal foretages, så vi trækker det, der var et udvidelsesønske fra sidste budget, siger DF's gruppeformand, Merete Dea Larsen.

Hun er klar over, at de 300.000 kroner kun er et beskedent bidrag på vejen til det nødvendige mål, men mener, at både store og små skridt er nødvendige.

- Når der skal spares så meget, som tilfældet er, kommer vi til at bløde, og vi vil gerne være med til at afbøde det så meget, som vi kan. Samtidig er det en opfordring til at de andre partier om, at de også trækker nogle af de ting tilbage, som vi godt kan leve uden, siger Merete Dea Larsen.

arrow Flertal stiller S i dilemma
23. maj 2019 kl. 05:28 Opdateret: kl. 13:28
arrow Joy Mogensen klar til at tage tæsk for besparelser
23. april 2019 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:21
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk