18. september 2020
Den gamle Roskilde Højskoles hovedbygning er blevet forsømt i årevis, og når taget er blevet fjernet, er det et bevidst forsøg på at speede forfaldet op, mener Merete Dea Larsen. Foto: Steen Østbjerg
Den gamle Roskilde Højskoles hovedbygning er blevet forsømt i årevis, og når taget er blevet fjernet, er det et bevidst forsøg på at speede forfaldet op, mener Merete Dea Larsen. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF: Hul i højskoletag lugter langt væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF: Hul i højskoletag lugter langt væk
Roskilde - 10. januar 2019 kl. 13:51
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har ejeren af den gamle Roskilde Højskole pillet taget af bygningen for at fremskynde dens forfald og forbedre chancerne for at få tilladelse til at rive den ned?

arrow Læs også: Debat: Syret idé at genopføre Roskilde Højskole

Den mistanke har Merete Dea Larsen (DF), og hun har derfor spurgt kommunens forvaltning, om den skulle have nogen oplysninger om, hvornår taget til højskolens hovedbygning blev fjernet, og hvorfor det er sket.

Svaret var, at den slags oplysninger har forvaltningen ikke kendskab til.

Højskolebygningen er bevaringsværdig og skal ifølge den eksisterende lokalplan bevares, men efter udviklers opfattelse er den i så ringe stand, at den bør rives ned og eventuelt genopbygges med samme ydre, men i en moderne byggeteknik. Det bør under ingen omstændigheder ske, mener Merete Dea Larsen.

- Kommunen har en forpligtelse - måske ikke juridisk, men i hvert fald moralsk - til at holde øje med højskolen, når den bliver betragtet som bevaringsværdig, og jeg synes, det lugter langt væk, når taget bliver pillet af, tilsyneladende uden grund. Det er åbenlyst, at det handler om at nedbryde hele bygningen, siger Merete Dea Larsen.

Hun henviser blandt andet til en artikel, som Politiken bragte for to et halvt år siden. I den giver arkitekt Jens Bertelsen udtryk for, at bygningen er sund, og at det først efter yderligere 20-30 år uden vedligeholdelse kunne blive nødvendigt at opgive den. »Medmindre du slår hul i taget,« tilføjer han i artiklen.

Og det er netop dén opskrift, som efter Merete Dea Larsens opfattelse nu er blevet fulgt.

- Det er mig ubegribeligt, at kommunen ikke gør noget, når det eneste, ejeren gør, er at fjerne taget fra en bevaringsværdig ejendom. Det virker ikke, som om kommunen er opgaven voksen, siger Merete Dea Larsen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

arrow Debat: Fortsat undren over Roskilde Højskole
01. marts 2019 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:07
arrow Påbud på vej: Ulovligt at fjerne højskoles tag
30. januar 2019 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:46
arrow Roskilde Højskole: En historisk bygnings storhed og forfald
27. januar 2019 kl. 05:49 Opdateret: kl. 17:04
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk