18. oktober 2019
En af de byer, der er blevet sikrere at færdes i som cyklist, er Tjæreby, som fik en stump cykelsti ud til Køgevej i 2013, og som siden også har fået en omfartsvej. Andre steder i kommunen er livet som cyklist knap så betryggende, viser Cyklistforbundets undersøgelse. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

En af de byer, der er blevet sikrere at færdes i som cyklist, er Tjæreby, som fik en stump cykelsti ud til Køgevej i 2013, og som siden også har fået en omfartsvej. Andre steder i kommunen er livet som cyklist knap så betryggende, viser Cyklistforbundets undersøgelse. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cyklister er på udebane i Himmelev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cyklister er på udebane i Himmelev
Roskilde - 12. juli 2019 kl. 15:41
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Himmelev er den del af Roskilde, hvor det er mest utrygt at være cyklist. Det er den rent matematiske konklusion af Cyklistforbundets undersøgelse af, hvor cyklister oplever, at der ikke er sikkert at færdes på to hjul.

arrow Læs også: Nu igen: Cyklist blev kørt ned i rundkørsel

Cyklistforbundets undersøgelse består af indberetninger foretaget på et interaktivt kort. Små 4000 indberetninger af problematiske steder kom der. Af dem handlede 20 om steder eller strækninger i Roskilde Kommune, og fem af dem var om steder i Himmelev, som dermed er stærkt overrepræsenteret i undersøgelsen.

To indberetninger drejer sig om Himmelev Sognevej, der bl.a. det skæve kryds ved Ibsgården og Ollerupvej ikke er sagen for bløde trafikanter, ej heller fodgængere, eftersom der ikke er noget fodgængerfelt. Og selv om der er mange alternative stiruter, er der peget på, at der ikke er cykelsti på Herregårdsvej.

På Assensvej, som også er en meget anvendt skolevej, er der heller ikke cykelsti, men optegnede cykelbaner, men kun på en del af vejen, og hvor de er, holder parkerede biler ofte i vejen. Himmelev Bygade, hvor der både er boliger, supermarked og lægehus, har heller ingen cykelsti, og der er hurtigtkørende trafik på trods af svampebump.

Cyklister føler heller ikke altid, at det er trygt at stole på, at lyssignaler bliver respekteret. Det gælder fx på Klosterengen ved Østbyvej, hvor cyklister kan fortsætte ligeud mod Langagervej, der ikke har gennemkørsel for bilister, som derfor typisk svinger til højre mod Østbyvej og Herregårdsvej.

Og så er der peget på den manglende cykelsti på Store Valby Vej, som er smal, og hvor biler og cyklister kommer meget tæt på hinanden til fare for de svageste trafikanter. Her er kommunen dog allerede ved at etablere cykelsti.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow 41-årig mejet ned i »sikker« rundkørsel
01. august 2018 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:38
arrow Cyklist kørt ned i rundkørsel
13. februar 2017 kl. 10:59 Opdateret: kl. 10:56
arrow Protest mod tung trafik blev hørt
18. september 2016 kl. 08:27 Opdateret: kl. 17:13
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk