10. juli 2020
Cyklisterne har ikke levet af frugt alene. De har også været hyppige gæster ved slikskålene og sat omkring et kilo blandet slik til livs - hver.
gallery icon

Se billedserie

Cyklisterne har ikke levet af frugt alene. De har også været hyppige gæster ved slikskålene og sat omkring et kilo blandet slik til livs - hver.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelkaravanen i mål med overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelkaravanen i mål med overskud
Roskilde - 20. juli 2018 kl. 10:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For Team Glade Børn var torsdagen noget særligt. Det var dagen, hvor rytterne nåede målet for årets sommertur.

- Det var et smukt syn at se det orange felt komme samlet ind til Prag, hvor der blev skålet og fejret endnu en vellykket tur for de lokale vikinger fra Roskilde, fortæller teamchef Stiig Broby.

Ved afslutningen var det også naturligt at gøre status, og han beskriver cykelekspeditionen som helt igennem fantastisk med mange sjove oplevelser og udfordringer undervejs.

- Det har været en kæmpe cykeloplevelse i et stærkt fællesskab. De daglige udfordringer har også gjort ondt, og hver rytter har kunne »holde møde med sig selv.« Det er et faktum, at vi ikke altid bestemmer, hvad der sker omkring os, men vi bestemmer, hvordan vi reagerer på det, som sker omkring os. På de daglige etaper har der været situationer, hvor hver enkelt rytter kan mærke efter, hvordan de reagerer, når de virkelig bliver presset og udfordret udover deres komfortzone. Mange er blevet positivt overrasket over, hvilket potentiale vi alle har, når det virkelig gælder, og enkelte er blevet chokeret! siger Stiig Broby.

Undervejs er der brændt en lille million kalorier af, og det er der blevet kompenseret for. Rytterne har blandt meget andet drukket 1750 liter vand alene fra servicevognene, spist 500 bananer, 400 æbler, 15 kilo ægge-, skinke- og tunsalat og 10 kilo leverpostej - og 50(!) kilo blandet slik. Det svarer til et kilo pr. rytter. Så er risikoen for at gå sukkerkold heller ikke så stor.

Det er et stort arrangement, når 50 ryttere drager af sted i en samlet karavane, og det kræver penge. Det samlede budget for turen er 650.000 kroner, og alle udgifter betales af rytterne selv. Alt arbejde er frivilligt i såvel forberedelserne som gennemførelsen, og også servicepersonalet stiller op uden at få en klink for det. De bruger derimod en uges ferie på projektet og stiller sågar også bil gratis til rådighed.

- Det betyder, at den sympatiske opbakning og de bidrag, som Team Glade Børn møder hos sponsorer, går ubeskåret til den gode sags tjeneste for målgruppen i Glade Børn Fonden, konstaterer Stiig Broby, der forventer, at der vil blive et overskud i størrelsesordenen 150.000 kroner til den gode sags tjeneste.

Fredag er hviledag, hvor de fleste tog på sightseeing i Prag, og »læderhalsene« tog en bonustur på 93 kilometer rundt i bakkerne omkring Prag. Lørdag morgen er alt udstyr og cykler pakket ned, og så går turen hjemad i bus med forventet ankomst ved 21-tiden.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk