16. oktober 2019
Kurt Sørensen (th) er med sine 76 år den ældste deltager på Team Glade Børn. Her ses han sammen med Peter Daugaard på 65. Begge cykler den lange rute hver dag.
gallery icon

Se billedserie

Kurt Sørensen (th) er med sine 76 år den ældste deltager på Team Glade Børn. Her ses han sammen med Peter Daugaard på 65. Begge cykler den lange rute hver dag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelhold med ømme ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelhold med ømme ben
Roskilde - 19. juli 2017 kl. 17:05
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis deltagerne på cykelholdet Team Glade Børn har ømme ben efter dagens etape, er det ikke så mærkeligt.

arrow Læs også: Hurtige ryttere sprænger tidsplanen

Folkene bag holdet har regnet ud, hvor mange tråd hele det 70 mand store felt når at tage på dets vej fra Roskilde til Alsace.

- Hele feltet når at tage cirka 3000 tråd i minuttet, hvor de træder helt igennem. Det giver 180.000 tråd i timen og 1,1 million tråd for hele feltet på en dag. Når vi kommer til Alsace, vil de have trådt 8,5 millioner gange, så det er ikke så underligt, hvis de har ømme ben om aftenen, siger Team Glade Børns tovholder Stiig Broby.

Stiig Broby følger turen fra sin plads i en af servicebilerne, men det er heller ikke nogen afslapningstjans.

- Vi har også regnet ud, at serviceteamet hver dag skal håndtere 4,6 ton. Det inkluderer bagage, forplejning, cykler med mere, og det hele skal håndteres med håndkraft, fortæller han.

Den samlede vægt for hele feltet, inklusiv busser og andet materiel, er også blevet udregnet, og den er på 46 ton, så det er ikke et helt lille apparat, som i disse dage er på vej ned gennem Tyskland.

Heller ikke på tirsdagens etape slap Team Glade Børn for alvorlige styrt, og et af dem kostede en af deltagerne et brækket kraveben, så han heller ikke kommer på cyklen mere i denne omgang.

- Uheldet viser, at vores kommandoveje fungerer. Lige så snart styrtet skete, blev der ringet efter en ambulance, og rytteren er allerede tilbage fra hospitalet, så han kan sidde i bussen i dag, siger Stiig Broby.

arrow Billeder: Team Glade Børn sætter kurs mod Prag
14. juli 2018 kl. 12:36 Opdateret: kl. 12:36
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk