21. oktober 2021
13 elever på Vindinge Skole er smittet med coronavirus. I weekenden åbner et pop up-testcenter på skolen, og alle byens borgere opfordres til at blive testet.
13 elever på Vindinge Skole er smittet med coronavirus. I weekenden åbner et pop up-testcenter på skolen, og alle byens borgere opfordres til at blive testet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronaudbrud: Skole får akut-testcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronaudbrud: Skole får akut-testcenter
Opdateret 15. oktober 2021 kl. 13:25
Roskilde - 14. oktober 2021 kl. 13:55
Af Kristian Thomas Jørgensen

Der er sket en kraftig stigning i antallet af coronasmittede i Vindinge de seneste dage.

arrow Læs også: Smitten stiger i Vindinge - endnu ingen alarm

Torsdag var incidensen ifølge Roskilde Kommune på 595, hvilket svarer til 19 smittede personer. Incidensen er steget fra 536 onsdag, og for en uge siden lå den på 208.
(Artiklen har tidligere omtalt et fald i smitten torsdag. Det var baseret på sognetallet på Tv2.dk, hvilket desværre er misvisende ifølge Roskilde Kommune, der har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed).

Kommunen opfordrer derfor alle borgere i Vindinge til at blive testet hurtigst muligt - også selvom de er vaccinerede.
Derfor kommer der i denne weekend et midlertidigt testcenter på Vindinge Skole. Det har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet. Her kan alle få taget PCR-test uden tidsbestilling lørdag og søndag klokken 9-15.

13 smittede elever

Netop på Vindinge Skole er antallet af smittede elever vokset dag for dag. Skolen er nu oppe på 13 smittede elever, skriver skolelederen i en mail til forældrene.

Der er tale om 10 elever i 1. klasse og en elev i henholdsvis 0., 2. og 6. klasse.

Torsdag er alle 2.- og 6. klasser blevet testet, og der var ingen positive udslag i kviktesten.
Tirsdag blev 1. klasserne testet (hvor der var forældretilsagn). På det tidspunkt var der seks kendte smittetilfælde på årgangen samt en i 0. klasse.

Elever over ni år bliver i forvejen testet på skolen, men kommunen kan rykke ud med en hurtigtest, når der er smittetilfælde i en klasse.
Forældrene er blevet opfordret til at få testet de elever, der ikke er blevet testet i skoletiden.
Ingen skoleklasser er sendt hjem på grund af smitten. Men alle nære kontakter, der i skolen eller fritiden har været i kontakt med smittede elever, opfordres til test på fjerde- og sjettedagen.

Smitte flere steder

Skolernes Motionsdag fredag afvikles stadig på Vindinge Skole. Den bliver dog holdt for hvert enkelt årgang for sig i stedet for at blande eleverne, som det ellers var planen.

Smitten har ikke kun bredt sig på skolen. Også i Vindinge Børnehus har kommunen konstateret smitte blandt medarbejderne, mens Styrelsen for Patienssikkerhed har oplyst kommunen, at der er smittetilfælde i Vindinge Idrætsforening.

Udbruddet er lokalt

Coronaudbruddet ser kun ud til at stikke af lokalt uden at brede sig til resten af Roskilde. Det er i hvert fald kommunens vurdering ud fra de sogneopgjorte smittetal fra Statens Serum Institutet.

Torsdagens tal viser en incidens på 71 i Roskilde Domsogn, mens den ligger på 36 i Himmelev Sogn og et rundt nul i nabosognet Snoldelev.
Social- og sundhedsdirektør Mette Heidemann håber, at den nuværende indsats viser sig at kunne indæmme smittteudbruddet til Vindinge.
- Vi håber rigtig meget, at det at vi bruger ekstra testkapacitet og får mindet folk om, at covid er her endnu, er det der skal til, siger hun.

Ud over pop up-testcenteret på Vindinge Skole er testcenteret i Skalstrup åbent for PCR- og kviktest med og uden tidsbestilling alle dage. Det har åbent hverdage klokken 8-18 og i weekenden klokken 8-16.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk