19. juni 2021
Gadstrup Motion har fået hjælp af lokale frivillige til at holde sit fitnesscenter åbent. Dog med forskellige åbningstider fra dag til dag - alt efter bemandingen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Gadstrup Motion har fået hjælp af lokale frivillige til at holde sit fitnesscenter åbent. Dog med forskellige åbningstider fra dag til dag - alt efter bemandingen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronaregler truede træningscenter: Så troppede de frivillige op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Coronaregler truede træningscenter: Så troppede de frivillige op
Roskilde - 16. maj 2021 kl. 13:52
Af Michael Hansen

Gode råd var dyre for Gadstrup Motion, da de så regeringens retningslinjer om, at byens lokale fitnesscenter skulle være bemandet hele tiden, hvis de ville holde åbent. Men med fælles hjælp fra lokalsamfundet, herunder over 20 frivillige har gjort, at byen kan holde sit træningscenter åbent med bemanding.

arrow Læs også: Idrætsforening søger: Er du vores nye formand?

Måden, hvorpå byen har stået sammen om fitnesscentret, varmer formand Merete Olsens hjerte.

- Det er helt fantastisk, hvordan alle de frivillige har gjort det muligt, at vi kan holde vores fitness og holdtræning åbent. Det kan siges kort og godt. Uden de frivillige kunne vi ikke holde åbent, sådan som restriktionerne er, fortæller Merete Olsen.

Facebook-efterlysning

I bestyrelsen for Gadstrup Motion gjorde de sig mange tanker, da de først havde læst restriktionerne, som blandt andet indeholdt tjek af coronapas og var mere strikse end først antaget. Ud fra dem virkede det som det rene utopi og et rent drømmescenarie, hvis Gadstrup Motion skulle åbne.

Men så fik bestyrelsen en god idé, forklarer Merete Olsen.

- Vi lavede et opslag på Facebook, hvor vi forklarede, hvordan tingene var, og for at vi skulle have en chance for at åbne, krævede det, at vi fandt mange frivillige, som var villige til at besætte nogle vagter og tjekke blandt andet coronapas, siger hun.

Missionen lykkedes

Herfra gik det stærkt. På under 24 timer meldte mange sig interesserede i at give et nap med for at få fitnesscentret op at køre igen. Interessen var overvældende lokalt, og fra bestyrelsens side virkede det pludselig meget sandsynligt at få missionen til at lykkes.

De besluttede sig for at lave to timers vagtplaner for de mange frivillige, hvor de frivillige selv kan booke sig ind i systemet på de tider, som de kan.

Beslutningen om maks to timer per vagt traf bestyrelsen, fordi folk også skal have tid til andre gøremål.

Det elektroniske bookingsystem gør det ligeledes let for fitnesscentrets medlemmer at se, hvornår nogle er på vagt. På den måde varierer Gadstrup Motions også sine åbningstider fra dag til dag, men de skæve åbningstider har ikke givet anledning til postyr.

- Vi lægger åbningstiden, som vi kører og fra dag til dag, så medlemmer må selv gå ind og se, hvornår der er en på vagt, oplyser Merete Olsen.

Sådan er det gået

Men hvordan er det så gået, siden Gadstrup Motion genåbnede fredag i sidste uge? Langt de fleste har været glade for at kunne få lov til at komme ned og træne, og deciderede ubehagelige episoder har Gadstrup Motion været forskånet for.

- Dem, som ikke har villet vise coronapas af forskellige grunde eller sagt, at de var undtaget, har venligt, men bestemt fået at vide, at de skulle gå hjem igen og ikke må træne hos os. Dog har en enkelt på den baggrund valgt at klage til formanden og bestyrelsen, men det tager vi meget stille og roligt, forklarer Merete Olsen.

Opfordringen fra Gadstrup Motion er, at der er masser af fri kapacitet, så folk er meget velkomne til at komme ned og motionere.

arrow Haludvidelse bliver taget i brug uden indvielse
11. juni 2020 kl. 18:54 Opdateret: kl. 15:22
arrow Motionscenter får nyt liv i skytteforeningen
19. maj 2020 kl. 05:10 Opdateret: kl. 15:18
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk