14. april 2021
Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup må blive i bygningerne på Havsteensvej i yderligere et år, da byggeriet af festivalens nye hus er blevet udskudt, så det først står klar til brug i sommeren 2024. Foto: Thomas Olsen
Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup må blive i bygningerne på Havsteensvej i yderligere et år, da byggeriet af festivalens nye hus er blevet udskudt, så det først står klar til brug i sommeren 2024. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona udskyder byggeri af Roskilde Festivals nye hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona udskyder byggeri af Roskilde Festivals nye hjem
Roskilde - 06. januar 2021 kl. 15:21

Roskilde Festival må vente yderligere et år med at flytte ind i sit nye hus i bydelen Musicon. I en pressemeddelse fra festivalen fremgår det, at Roskilde Festival og Roskilde Kommune sammen har valgt at udskyde byggeriet af fællesskabshuset på Musicon på grund af den generelle usikkerhed, der er forbundet med corona-epidemien.

arrow Læs også: Tyverialarmerne bimlede: Forpustet 17-årig havde ingen god forklaring

Udskydelsen af projektet forventes at vare omkring et år. Formålet er at sikre afklaring af situationen og dermed give et mere solidt grundlag for gennemførelsen af projektet. Udskydelsesperioden vil blandt andet blive brugt til at videreudvikle udbudsmaterialet for det bæredygtige byggeri.

Valget om at udskyde processen træffes nu, idet projektet ved årsskiftet har nået en vigtig milepæl, hvor det opfølgende arbejde, efter den oprindelige vindende tilbudsgiver, entreprenørfirmaet Anker Hansen, gik konkurs, er færdiggjort, og det kommende genudbud ikke er igangsat.

Projektet går således naturligt ind i en ny fase, hvilket samtidig skaber et godt fundament for det videre arbejde, ligesom den primære økonomi i projektet ikke vil blive påvirket af udskydelsen, da projektet i øvrigt følger den generelle planlægning og de indgåede aftaler i bygherregruppen.

Igangsættelse af byggeri og ibrugtagning af fællesskabshuset vil som udgangspunkt blive tilsvarende forskudt. Forventningen er, at huset kan tages i brug i sommeren 2024. Roskilde Festival skal ifølge planen bo i huset sammen med egnsteatret Aaben Dans og foreningen Råstof Roskilde.

arrow Hjemme er bedst for designfirma
18. januar 2021 kl. 06:21 Opdateret: kl. 10:27
arrow Øludvidelse i vente fra mikrobryggeri
04. januar 2021 kl. 19:37 Opdateret: kl. 12:23
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk