1. oktober 2020
Kystsikringsloven der skal sikre blandt andet området Jyllinge Nordmark er blevet "ramt" af corona-virusen. Foto: Roskilde Kommune
Kystsikringsloven der skal sikre blandt andet området Jyllinge Nordmark er blevet "ramt" af corona-virusen. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona skaber usikkerhed om kystsikring i Jyllinge Nordmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona skaber usikkerhed om kystsikring i Jyllinge Nordmark
Opdateret 13. marts 2020 kl. 14:49
Roskilde - 13. marts 2020 kl. 14:20
Af Lars Kimer

Den nye kystsikringslov, som skal give beboerne i Jyllinge Nordmark ro i sindet oven på mere end seks år med angst for oversvømmelser, er blevet ramt af coronavirus, og så endda på selve dagen, hvor forslaget til en ny lov skulle have været fremsat i Folketinget. Efter fremlæggelsen skulle lovforslaget have været 1. behandlet den 18. marts, og var alt gået godt, så kunne loven have været vedtaget og klar til høring 1. maj. Det havde givet tid nok til, at byggeriet kunne have stået færdig inden den kommende stormflodssæson, som begynder i slutningen af oktober. Det er der nu skabt usikkerhed om, for Folketinget behandler lige nu kun sager, som realterer sig til den omfattende corona-krise, og fremsættelsen af kystsikringsloven er derfor udskudt på ubestemt tid.

arrow Læs også: Grønt lys til at afskære klager og beskytte 500 ejendomme

- Det er ufattelig ærgerligt. Nu skal vi have set al den lovgivning, som er på vej, igennem og prioriteret det vigtigste først. Der har jeg gjort ministeren opmærksom på, at loven om kystsikring er meget væsentlig for beboerne i Jyllinge Nordmark, siger folketingsmedlem Mette Gjerskov (S).

OPDATERING: Efter artiklen blev trykt er DAGBLADET blevet gjort opmærksom på, at lovforslaget er blevet fremsat alligevel, men at det nok næppe blvier 1. behandlet til det planlagte tidspunkt. Hvor lang tid der går før det bliver 1. behandlet er uvist.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk