18. januar 2020
På Gartneriet Søegaard drejer livet sig mest om agurker, men i et af drivhusene står der en plante, som giver nogle helt andre vitaminer, og den har en lang historie bag sig. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

På Gartneriet Søegaard drejer livet sig mest om agurker, men i et af drivhusene står der en plante, som giver nogle helt andre vitaminer, og den har en lang historie bag sig. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Citrontræ fra onkel Willy gør stor glæde i agurkegartneriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Citrontræ fra onkel Willy gør stor glæde i agurkegartneriet
Roskilde - 20. juli 2019 kl. 11:52
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meget, faktisk nærmest alt handler om agurker hos familien Søegaard på gartneriet ved Ågerup, men op ad en hvidkalket væg i den ene ende i et af drivhusene står der noget, som bestemt ikke ligner en agurkeplante. Faktisk ligner det utrolig meget et citrontræ, hvilket det også er.

arrow Læs også: Citroner solgte som varmt brød

- Mine forældre arvede det af min onkel Willy i 1990, da han lukkede sit gartneri i Kildebrønde. Det kom til at stå i et drivhus her på gartneriet, og det var jo meget hyggeligt. Det voksede sig så stort, at vi faktisk ikke kunne få det ud af drivhuset. Vi måtte simpelthen skære det ned, husker Jacob Søegaard.

Først derefter blev træet flyttet til sin nuværende placering. En stor sort murerbalje er dets hjem, sammen med rundt regnet 60 liter jord.

- Jeg tror ikke, vi har plantet det om siden flytningen for snart 15 år siden. Det jeg ved om træet er, at det formentlig er kommet til landet i slutningen af 60'erne med Jørgen Bitsch. Jeg har fået at vide, at vores plante er en stikling fra en plante, han havde med hjem fra enten Spanien eller Marokko. Vores stikling er fra omkring 1975, fortæller Jacob Søegaard.

For fire år siden havde familien besøg af Jacob Søegaards fars kusines mand fra Australien, Ib, som ikke havde været i Danmark i mange årtier.

- Da han ser citrontræet, siger han: »Sådan et har jeg også hjemme i Australien«. Vi fik en fælles forståelse af, at det var stiklinger fra den samme plante, husker han.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag 20. juli. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Festivalens musikchef ny formand for Gimle
28. juni 2019 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:55
arrow Hjemme godt for otte byrådsmedlemmer fra nord
24. november 2017 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:33
arrow Agurkeavler valgt ind i byrådet
22. november 2013 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk