9. december 2019
Der er citroner i alle størrelser og farver på træet. Som med agurkerne på gartneriet, så bruges der kun biologisk bekæmpelse. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Der er citroner i alle størrelser og farver på træet. Som med agurkerne på gartneriet, så bruges der kun biologisk bekæmpelse. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Citroner solgte som varmt brød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Citroner solgte som varmt brød
Roskilde - 20. juli 2019 kl. 13:39
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et par sæsoner siden satte Betty og Jacob Søegaard nogle af citronerne fra deres citrontræ til salg i deres gårdbutik i Ågerup, selv om det primært er agurker, de dyrker. Prisen var 15 kroner stykket, og det burde nok holde det fleste kunder lidt på afstand. Men nej.

arrow Læs også: Citrontræ fra onkel Willy gør stor glæde i agurkegartneriet

- Folk købte alle citronerne. De kom og spurgte efter flere. Vi kunne bare ikke følge med efterspørgslen. Det er den eneste sæson, vi har solgt. Det gik bare ikke. Som agurkeavler er det værste jo ikke at kunne følge med efterspørgslen. Nu bruger vi de 100-150 citroner selv. De er fantastiske til citronfromage. Det er en citron, som ikke er så sur, så vi spiser faktisk også frugtkødet, forklarer Jacob Søegaard.

Han smider en citron på en elektronisk vægt. 396,7 gram ender den på, en anseelig vægt for en dansk citron. Citrontræet giver frugter cirka 10 måneder om året, så hviler det i et par måneder, hvor der er fem-otte grader i drivhuset. Familien Søegaard er i stedet for at sælge citronerne begyndt at lave stiklinger af træet.

- Vi laver tre-fem stiklinger om året, og så sælger vi dem, når de er blevet fire-fem år. Vi sælger dem aldrig før, vi har set dem blomstre.

arrow Festivalens musikchef ny formand for Gimle
28. juni 2019 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:55
arrow Hjemme godt for otte byrådsmedlemmer fra nord
24. november 2017 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:33
arrow Agurkeavler valgt ind i byrådet
22. november 2013 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk