21. oktober 2018
Beredskabsdirektør Lars Robetje tror, det er muligt for Østsjællands Beredskab at spare fem millioner kroner. Foto: Thomas Olsen
Beredskabsdirektør Lars Robetje tror, det er muligt for Østsjællands Beredskab at spare fem millioner kroner. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chef tror på kompleks plan for beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chef tror på kompleks plan for beredskabet
Roskilde - 15. december 2017 kl. 14:07
Af Kristian Jørgensen - Kompleksiteten er jo ultrahøj, er det første beredskabsdirektør Lars Robetje siger om den nye model, som skal få Østsj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal vel at mærke ske, uden servicen bliver forringet og uden dårligere arbejdsmiljø for brandmændene.

arrow Læs også: Udskiftning i beredskabet: Borgmestre fik øksen

Kort sagt vil der komme lige så mange brandbiler ud til en »rigtig« brand, men de vil i højere grad komme fra forskellige stationer. Til gengæld vil der komme færre køretøjer ud til mindre hændelser.

Det lyder nogenlunde som den plan, der blev lagt ved etableringen af Østsjællands Beredskab, hvor de otte ejerkommuner også skulle finde besparelser. Men Lars Robetje tror på, at det kan skaffe de påkrævede fem millioner kroner.

- Det tager noget tid, for vi vil ikke gamble med nogens sikkerhed. Hvis der er en lejlighedsbrand, får den alt, hvad den kan trække, ikke bare fra vores egne styrker men også fra vores naboenheder og Beredskabsstyrelsen. Men hvis der er i brand i en skraldespand uden beboelse i nærheden, kommer der måske kun en. Det vigtige er at dimensionere ressourcerne efter opgavens størrelse, siger beredskabsdirektøren.

Antallet og placeringen af stationer, mandskab og køretøjer bliver også pårvirket. Der bliver dog først taget stilling til, hvor biler og brandmænd skal være, når diverse byråd har behandlet oplægget.

Artiklen er en forkortet version af en artikel bragt i DAGBLADET Roskilde fredag den 15. december. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow Hver tredje brandmand skal spares væk
30. december 2017 kl. 11:12 Opdateret: kl. 16:43
arrow Ny plan: Færre brandmænd på første udrykning
30. december 2017 kl. 06:15 Opdateret: kl. 17:28
arrow Skepsis over brandbesparelse: Vi er skåret ind til benet
16. december 2017 kl. 06:13 Opdateret: kl. 16:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk