27. maj 2020
I marts begyndte 24 nytilkomne flygtninge i integrationsprojektet Chauffør-klassen, hvor de blev uddannet til lastvognschauffører. Af dem er ni nu i arbejde, mens yderligere ni venter på at komme til køreprøve.
I marts begyndte 24 nytilkomne flygtninge i integrationsprojektet Chauffør-klassen, hvor de blev uddannet til lastvognschauffører. Af dem er ni nu i arbejde, mens yderligere ni venter på at komme til køreprøve.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chaufførskole får flygtninge ud på arbejdsmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chaufførskole får flygtninge ud på arbejdsmarkedet
Roskilde - 07. september 2019 kl. 12:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Idéen med at uddanne nytilkomne flygtninge til lastvognschauffører har vist sig at være god for Roskilde Kommune. Af de 24 borgere, der har gået i Chaufførklassen, er ni kommet i job, mens yderligere ni afventer køreprøven, da der er ventetid, når eleverne skal have tolk med.

arrow Læs også: Stor interesse for ny chaufførskole

Når det store kørekort er i hus, venter jobbet, da der er mangel på arbejdskraft i transportbranchen. Derfor forventer kommunen også, at 18 ud af 24 elever kommer i job i løbet af i år.

- Det er på alle måder en win-win-historie. 18 borgere får job og bliver selvforsørgende, vi sparer 1,5 millioner kroner om året på ydelser til borgerne, og som bonus får vi statens resultattilskud, som ligger mellem 52.000-78.000 kroner per borger, hvis de beholder deres job i mere end seks måneder, siger Bent Jørgensen (V), formand for beskæftigelses- og socialudvalget.

Chaufførskolen har været så stor en stor succes, at den har affødt to nye store projekter: Chauffør- og Lagerskolen, der uddanner godt 30 ledige fra Roskilde Jobcenter til transport- og lagerbranchen, og Busklassen, som med løbende optag uddanner mænd og kvinder med flygtningebaggrund til busbranchen.

I løbet af de seneste 16 måneder er 94 flygtninge og sammenførte til flygtninge kommet i job, mens 63 flygtninge og sammenførte til flygtninge har minimum 190 timers lønnet arbejde per kvartal. 50 procent af kommunens flygtninge og familiesammenførte til flygtninge er kommet i job efter tre års ophold i landet, og dette resultat placerer Roskilde Kommune blandt de bedste kommuner i forhold til at hjælpe flygtninge i job.

arrow Lastbilkørekort sikrer Mohamads fremtid
06. april 2018 kl. 15:26 Opdateret: kl. 13:28
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk