22. september 2020
I marts begyndte 24 nytilkomne flygtninge i integrationsprojektet Chauffør-klassen, hvor de blev uddannet til lastvognschauffører. Af dem er ni nu i arbejde, mens yderligere ni venter på at komme til køreprøve.
I marts begyndte 24 nytilkomne flygtninge i integrationsprojektet Chauffør-klassen, hvor de blev uddannet til lastvognschauffører. Af dem er ni nu i arbejde, mens yderligere ni venter på at komme til køreprøve.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chaufførskole får flygtninge ud på arbejdsmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chaufførskole får flygtninge ud på arbejdsmarkedet
Roskilde - 07. september 2019 kl. 12:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Idéen med at uddanne nytilkomne flygtninge til lastvognschauffører har vist sig at være god for Roskilde Kommune. Af de 24 borgere, der har gået i Chaufførklassen, er ni kommet i job, mens yderligere ni afventer køreprøven, da der er ventetid, når eleverne skal have tolk med.

arrow Læs også: Stor interesse for ny chaufførskole

Når det store kørekort er i hus, venter jobbet, da der er mangel på arbejdskraft i transportbranchen. Derfor forventer kommunen også, at 18 ud af 24 elever kommer i job i løbet af i år.

- Det er på alle måder en win-win-historie. 18 borgere får job og bliver selvforsørgende, vi sparer 1,5 millioner kroner om året på ydelser til borgerne, og som bonus får vi statens resultattilskud, som ligger mellem 52.000-78.000 kroner per borger, hvis de beholder deres job i mere end seks måneder, siger Bent Jørgensen (V), formand for beskæftigelses- og socialudvalget.

Chaufførskolen har været så stor en stor succes, at den har affødt to nye store projekter: Chauffør- og Lagerskolen, der uddanner godt 30 ledige fra Roskilde Jobcenter til transport- og lagerbranchen, og Busklassen, som med løbende optag uddanner mænd og kvinder med flygtningebaggrund til busbranchen.

I løbet af de seneste 16 måneder er 94 flygtninge og sammenførte til flygtninge kommet i job, mens 63 flygtninge og sammenførte til flygtninge har minimum 190 timers lønnet arbejde per kvartal. 50 procent af kommunens flygtninge og familiesammenførte til flygtninge er kommet i job efter tre års ophold i landet, og dette resultat placerer Roskilde Kommune blandt de bedste kommuner i forhold til at hjælpe flygtninge i job.

arrow Lastbilkørekort sikrer Mohamads fremtid
06. april 2018 kl. 15:26 Opdateret: kl. 13:28
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk