16. juni 2019
Lægehelikopteren blev tilkaldt efter det alvorlige trafikuheld, hvor den kvindelige cyklist mistede venstre underben. Foto: Lars Ahn Pedersen
Lægehelikopteren blev tilkaldt efter det alvorlige trafikuheld, hvor den kvindelige cyklist mistede venstre underben. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chauffør på speed kørte benet af cyklist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chauffør på speed kørte benet af cyklist
Roskilde - 17. januar 2019 kl. 05:42
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 40-årig kvinde fik amputeret et underben, efter at hun blev kørt ned af en lastbil i krydset Borgediget-Jernbanegade-Ringstedgade.

Chaufføren af lastbilen - en 39-årig mand fra Nyrup, der var amfetamin ved påkørslen - er nu blevet dømt. For ham blev prisen en bøde på 25.000 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år.

arrow Læs også: Kvinde fik alvorlige skader på ben - lastbilchauffør mistænkes for narkokørsel

Det alvorlige trafikuheld fandt sted om eftermiddagen den første onsdag i 2018, da lastbilen svingede til højre fra Borgediget for at komme ud af byen ad Ringstedgade.

I retten forklarede chaufføren, at han havde set to cyklister i spejlet, da han holdt stille ved svinget. Dem lod han passere, inden han svingede, men den 40-årige kvinde så han aldrig i spejlet, forklarede han.

Han blev ikke frifundet for at have overtrådt færdselslovens paragraf om uagtsomt at tilføje nogen betydelig skade på legeme eller helbred.

Han blev derimod dømt for at have overtrådt færdselsloven, idet en motorsagkyndig efter uheldet blandt andet fandt, at chaufførens udsyn del blev hindret af skilte i ruden og af en kuglepen, der hang ned foran en monitor.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - køb adgang her - dagens avis er online fra klokken 15.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk