10. december 2019
Hvis Roskildes politikere skal over Alperne, er fly godkendt, men helst ikke indenrigs. Foto: Agnete Vistar
Hvis Roskildes politikere skal over Alperne, er fly godkendt, men helst ikke indenrigs. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrødder vil ikke indføre togtvang til Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrødder vil ikke indføre togtvang til Aalborg
Roskilde - 15. juni 2019 kl. 12:11
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikere og embedsfolk fra Roskilde Kommune skal flyve mindre rundt til møder og konferencer. Andet giver ikke mening, når kommunen har sat sig for at være klimaneutral inden 2035.

arrow Læs også: Kandidat på vippen vil også gøre det upopulære

Derfor er økonomiudvalget nu blevet enige om en »hensigtserklæring« for miljørigtig transport. Heraf fremgår det blandt andet, at rejser inden for landets grænser ikke foregår med fly, med mindre det er til Bornholm eller Aalborg, hvor fly kan være nødvendigt.

Enhedslisten havde med opbakning fra Radikale Venstre og SF foreslået at fjerne Aalborg som undtagelse, men det fik ikke medhold, så det er nu en afvejning, arrangøren af den enkelte rejse må tage.

Forslagsstiller Henrik Stougaard fra Enhedslisten er dog ikke utilfreds med udfaldet, selvom det er lidt for nemt at krybe uden om togturen.

- Det er betydeligt bedre end ingenting. Det er en start, og i forhold til situationen før er det meget bedre. Man skal ikke klage over, at man har fået trekvart sejr, siger Henrik Stougaard

Han mener i øvrigt ikke, at alle partout skal tage toget til Aalborg, også hvis de kun skal til en times møde, men han ville gerne have haft klare retningslinjer.

Det er der stadig mulighed for at opnå, da en endelig vedtagelse først bliver taget i byrådet efter sommerferien.

Her skal der også vælges en måde at klimakompensere for flyrejser, som der er flertal for i økonomiudvalget med Venstre og Dansk Folkeparti som undtagelserne. Henrik Stougaard kalder virkningen af at betale aflad til en klimafond symbolsk, men en symbolsk virkning kan også noget.

- Togbilletten bliver mere konkurrencedygtig, hvis man skal lægge 2-300 kroner til hver flybillet, siger han.

Endelig er der enighed blandt alle partier om at opfordre KL til at tænke over, hvor de placerer konferencer og andre arrangementer, så det er muligt at vælge bæredygtig transport. I dag ligger mange af dem netop i det nordjyske, hvor Fyn eksempelvis ville være lettere for alle at komme til med bus og tog.

arrow EL: Kommunen bør undgå flyrejser
22. januar 2019 kl. 06:40 Opdateret: kl. 13:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk