18. juni 2021
Byrådsmedlem Jeppe Trolle er ved at løbe tør for kredse, hvis han igen vil være folketingskandidat for Radikale Venstre. Foto: Kenn Thomsen
Byrådsmedlem Jeppe Trolle er ved at løbe tør for kredse, hvis han igen vil være folketingskandidat for Radikale Venstre. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrods drøm om Folketinget er ved at fortone sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Byrods drøm om Folketinget er ved at fortone sig
Roskilde - 11. maj 2021 kl. 13:36
Af Steen Østbjerg

Brikkerne er ved i falde på plads i Radikale Venstre, hvor de fleste kredse er ved at have sat navn på deres kandidater til det næste folketingsvalg, og det kan meget vel ende med, at partiets byrådsmedlem i Roskilde, Jeppe Trolle, ender med at trække en nitte.

arrow Læs også: Godt valg var ikke godt nok for Jeppe Trolle

Han var således en af tre kandidater, da Radikale Venstre i Sorø og Ringsted i går valgte sin kandidat. Det blev den nuværende MF'er, Anne Sophie Callesen, som blev foretrukket foran Edris Qasimi, der er kandidat til kommunalvalget i Sorø, og Jeppe Trolle.

Anne Sophie Callesen er aarhusianer, men er i øvrigt også flyttet til Roskilde, hvor hun har orlov fra jobbet som specialkonsulent på RUC.

Større rokade

Med Sorø-Ringsted-kredsen på plads tegner sig en større rokade blandt de nuværende folketingsmedlemmer - en rokade, der blev startet af Morten Østergaards farvel til politik. Andreas Steenberg overtager nu Aarhus-kredsen, Katrine Olldag overtager hans hidtidige kreds i »hendes« Vestjylland, og så afløser Anne Sophie Callesen altså Olldag på Midtsjælland.

For Jeppe Trolle efterlader det ikke så mange chancer for at blive opstillet ved det femte folketingsvalg i træk.

- Der er stadig en chance i aften, hvor der er opstillingsmøde i Holbæk-kredsen - og hvor jeg i øvrigt også er oppe imod Anne Sophie Callesen, og så er der måske Kalundborg, og hvis det ender med, at jeg ikke finder en kreds, så stiller jeg ikke op, siger Jeppe Trolle.

Han har tidligere stillet op i både Greve-Solrød, kredsen, der nu har sat den lokale byrod Bo Nygaard Larsen på stemmesedlen, og i Køge-Lejre-kredsen, som netop har genvalgt kommunalbestyrelsesmedlem i Stevns Kommune, Line Krogh Lay, som sin kandidat til Folketinget. Jeppe Trolle har noteret, at kredsene har en tendens til at foretrække lokale byrødder som kandidater, men erkender også blankt, at den nuværende kandidat, MF'eren Zenia Stampe, er meget, meget svær at slå af pinden i Roskilde. Derfor er han nødt til at søge opstilling andre steder.

Giver ikke op

Han har dog ikke tænkt sig at give op uden kamp.

- Jeg har stillet op fire gange, og for mig er det et langt, sejt træk, lige som det var for at komme i byrådet. Men det skal nok være på Sjælland, hvor jeg får mange stemmer, fordi jeg har stillet op i Køge nogle gange. Hvis jeg skal et andet sted hen, skal jeg starte helt forfra, og det tror jeg ikke på, siger Jeppe Trolle.

Han noterer, at løbet ikke vil være helt kørt, også selv om Holbæk-kredsen skulle beslutte sig for en anden kandidat i aften.

- Selv hvis jeg ikke får en plads nu, er der stadig muligheder, for ingen ved, hvornår valget kommer, og der kan ske så meget inden da. Og lige nu har jeg fokus på kommunalvalget til efteråret, siger Jeppe Trolle.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk