16. september 2021
Tuba, Nargis og Fereshteh fra Iran og Afghanistan bor i Røde Kors Asylcenter Roskilde til dagligt. Tirsdag aften var de til asylmiddag i Viby.
gallery icon

Se billedserie

Tuba, Nargis og Fereshteh fra Iran og Afghanistan bor i Røde Kors Asylcenter Roskilde til dagligt. Tirsdag aften var de til asylmiddag i Viby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butter chicken skaber samtaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butter chicken skaber samtaler
Roskilde - 28. september 2016 kl. 11:41
Af Sara Asoka Paulsen

KulturCosmos, Røde Kors og Meyers Madhus inviterede til middag for asylanter og danskere med musik og sang.

En portion butter chicken til sig selv og en af omkring 125 beboere fra Røde Kors Center Roskilde og Avnstrup, samt de forskellige indkvarteringer i Viby, var tll at få for 165 kroner tirsdag aften i Cosmos-hallen i Viby.

Det tiltag blev så godt modtaget, at KulturCosmos måtte melde udsolgt, da salget tog fart ugen op til.

En masse langborde var dækket med hvide duge, og mangefarvede vimpler var hængt op i loftet på den gamle industrihal, hvor snakken hurtigt tog fart.

- Det centrale i arrangementet er mødet mellem mennesker og kulturer, og de samtaler, der forhåbentligt kommer igang mellem gæsterne, siger Caroline Stokholm Clemmensen, kulturhusleder hos KulturCosmos.

- Vi vil gerne bryde med de mærkater, som mennesker er så gode til at sætte på andre. Så det er det, vi prøver på gennem mad. Folk har oftest mere til fælles, end de tror, når de først begynder at tale sammen, siger Amalie Bojesen fra Meyers Madhus.

- Man får mødt nogle andre mennesker end dem, der bor på asylcentret, og det gør vi ellers ikke så tit. Det er rart, når der sker lidt festligt i hverdagen, siger Tuba fra Iran, der bor på asylcentret Roskilde og har sat sig ved siden af to danske kvinder.

På den anden side af Tuba, sidder Fereshteh og Nargis fra Afghanistan. De har begge taget deres små døtre med.

- Man får øvet sig i sprog, og ja, det er også virkelig rart at få set og mødt andre mennesker i andre sammenhænge, siger Nargis.

Den syriske musiker Nour Amora og den danske musiker Simon Ask spillede syrisk inspireret musik senere på aftenen.

Udenfor i gården var der underholdning til børnene med snobrød og små sæbekassebiler.

- Det var rørende at se, hvordan folk lyste op og dansede med, da de hørte den syriske musik, siger Caroline Stokholm Clemmensen dagen derpå.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk