21. august 2019
Politikerne har fået mange henvendelser fra borgere, som er utilfredse med, at Movia har droppet køreplanerne ved mange stoppesteder, så man selv skal finde busafgangene på sin mobiltelefon. Klima- og miljøudvalget skal nu behandle sagen. Foto: Lars Kimer
Politikerne har fået mange henvendelser fra borgere, som er utilfredse med, at Movia har droppet køreplanerne ved mange stoppesteder, så man selv skal finde busafgangene på sin mobiltelefon. Klima- og miljøudvalget skal nu behandle sagen. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Busser: Politikere vil have køreplaner i papir tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busser: Politikere vil have køreplaner i papir tilbage
Roskilde - 14. februar 2019 kl. 06:01
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Du står ved stoppestedet, og der er ingen plan, som viser, hvornår bussen kører. Det oplever mange borgere efter, at Movia har besluttet at fjerne de mange køreplaner fra stoppestederne.

arrow Læs også: - Har Movia ramt en forkert tast i deres regneark?

For et par uger siden havde formand for klima- og miljøudvalget Karim Arfaoui (S) hørt tilstrækkeligt med klager over de manglende planer, og han tog ved den lejlighed et møde med forvaltningen, da busdriften i Roskilde Kommune hører under klima- og miljøudvalget.

- Jeg vil have undersøgt muligheden for, at vi selv kan sætte køreplaner op. Der er simpelthen for mange ældre og folk uden smartphones, som ikke kan bruge det nye system til noget. Rent udgiftsmæssigt burde det ikke være en tung opgave at få køreplaner op de steder, hvor der ikke er de digitale køreplaner i dag. Det kunne jo være en opgave, vores materielgård fik og så udførte samtidig med, at de alligevel skal forbi et busstoppested for at renholde, siger Karim Arfaoui.

Dansk Folkepartis Karsten Lorentzen har bedt om at få en sag på næste møde i udvalget om netop de manglende køreplaner.

- Min oplevelse var, at det var godt for bussens rettidighed at have en køreplan at forholde sig til. Det binder også Movia op på at levere det, vi beder dem om. Det virker også som om, at folk bare opgiver bussen, når ikke de kan få viden om, hvornår den kører. Det gælder de ældre og dem uden smartphone. Men det gælder også dem, som sjældent bruger bussen. Det er desværre for besværligt at søge viden frem om den enkelte bus, siger Karsten Lorentzen.

arrow Vanvittig dyrt at få buskøreplaner tilbage i Roskilde
15. juni 2019 kl. 05:23 Opdateret: kl. 19:58
arrow Formænd: Løsning om køreplan fra Movia er håbløs
04. april 2019 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:11
arrow Landsbyråd trodser Movia - sætter busplaner op i dag
26. februar 2019 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk