6. august 2020
Busserne skal kunne komme hurtigere frem på Københavnsvej i Roskilde. Et tiltag bliver en lysregulering i fodgængerovergangen til Ro?s Torv. De andre lyskryds på Københavnsvej bliver indrettet, så de skifter til grønt for bussen. Foto: Roskilde Kommune
Busserne skal kunne komme hurtigere frem på Københavnsvej i Roskilde. Et tiltag bliver en lysregulering i fodgængerovergangen til Ro?s Torv. De andre lyskryds på Københavnsvej bliver indrettet, så de skifter til grønt for bussen. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Buspenge giver nyt lyssignal ved Ro's Torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Buspenge giver nyt lyssignal ved Ro's Torv
Roskilde - 26. november 2018 kl. 13:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et statstilskud på to gange tre millioner kroner skal få buslinjerne 600S og 123 hurtigere frem og øge servicen for passagerne. Der kommer blandt andet nye lyskryds, der skifter til grønt for busserne, og bedre stoppesteder.

arrow Læs også: Supercykelsti skal bane vejen for en kønnere Københavnsvej

Linje 123 får først og fremmest en hurtigere tur på Københavnsvej fra Røde Port i Roskilde til grænsen til Høje Tåstrup Kommune.

Der kommer lysregulering i fodgængerovergangen til Ro's Torv, og de andre lyskryds på Københavnsvej bliver indrettet, så de skifter til grønt for bussen.

Øst for ringvejen er der problemer med, at mange lastbiler parkerer ulovligt og blokerer for at bussen kan komme forbi. Her skal en ny kantsten og flere skilte hjælpe bussen. Endelig bliver de fleste stoppesteder opgraderet med skilte der viser, hvornår næste bus ankommer, og der kommer flere læskærme på strækningen.

Linje 600S får også glæde af lysreguleringen ved Ro's Torv, men derudover kommer der en række forbedringer på strækningen fra Roskilde til Jyllinge Nordmark.

En stor ændring bliver - hvis Vejdirektoratet godkender dette - at 600S vil skyde en genvej via Himmelev Bygade fremfor at køre til krydset mellem Herregårdsvej og A6 og dreje til venstre der. Det betyder, at der kommer en ny lysregulering, hvor Himmelev Bygade møder A6. Lysreguleringen vil skifte til grønt for bussen men ellers prioritere trafikken på A6.

Lysreguleringen ved Frederiksborgvej vil også få busprioritering sammen med lyskrydsene ved Osvej, Rådalsvej og Møllevej i Jyllinge Nordmark.

Udover dette bliver det stoppestedet ved Jyllingecentret, der får glæde af de ekstra penge. Nye funktioner ved stoppestedet i Jyllinge vil være et areal til flextrafik eller taxa, overdækket cykelparkering, forbedret belysning, forbedret tilgængelighed og en elforsyning til midlertidige aktiviteter. Der bliver også mulighed for, at der kan stå en mobil madvogn ved stoppestedet.

Roskilde Kommune har i forvejen afsat seks millioner kroner til at forbedre de to ruter, men med statstilskuddet oveni bliver der mulighed for at udvide projekterne til at omfatte betydelig flere elementer.

Arbejdet med de mange nye tiltag starter i foråret 2019 og vil forløbe de kommende to-tre år koordineret med at andre udviklingsprojekter, fx supercykelstien på Københavnsvej.

arrow Supercykelløb kan forsinke supercykelsti
22. februar 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 11:28
arrow Bliv klogere på supercykelstien: Dette skal gøre den super
16. marts 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:27
arrow Københavnsvej: Kommune siger ja til supercykelsti
12. september 2017 kl. 09:22 Opdateret: kl. 09:22
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk