23. juni 2021
Der blev sat ny rekord, da jægerne i Viby og Omegns Jagtforening fik nedlagt 14 bukke, da bukkejagt blev indledt den 16. maj. Foto: Viby og Omegns Jagtforening
gallery icon

Se billedserie

Der blev sat ny rekord, da jægerne i Viby og Omegns Jagtforening fik nedlagt 14 bukke, da bukkejagt blev indledt den 16. maj. Foto: Viby og Omegns Jagtforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bukkejagten indledt med ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bukkejagten indledt med ny rekord
Roskilde - 17. maj 2021 kl. 09:12

Jægerne i Viby og Omegns Jagtforening havde længe set frem til den 16. maj, hvor bukkejagten gik i gang ved solopgang. Hvert år skydes der omkring 100.000 stykker råvildt i Danmark. Omkring halvdelen er bukke, og hovedparten falder under forårsjagten fra midten af maj til midten af juli.

arrow Læs også: Bukkejagten skudt i gang

Bukkejagten gik ind søndag den 16. maj tidligt om morgenen. Nogle vil mene, at det med at stå tidligt op er et mareridt, men sådan er det ikke, hvis man er jæger. Det er her, der er gode muligheder for at møde dyrene og se og høre verden vågne. En oplevelse af at være ét med naturen og være med derude.

I Viby og Omegns Jagtforening er der tradition for, at jægerne mødes efter bukkejagten den første morgen til såkaldt »bukkepral« med fælles morgenkaffe og rundstykker. De nedlagte bukke beundres og de heldige jægere fortæller om dagens oplevelser. I år var der skudt hele 14 bukke (ny rekord), der blev beundret af de cirka 35 fremmødte jægere, mens jagthornene gjaldede.

arrow På jagt uden for sæsonen
18. marts 2019 kl. 14:42 Opdateret: kl. 12:32
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk