10. august 2020
Der er politisk flertal for at lukke klubben Engen i Jyllinge Nordmark. Her er klubben, der profilerer sig på udeliv, ude at vinterbade i fjorden med medlemmerne. Foto: Mie Neel
Der er politisk flertal for at lukke klubben Engen i Jyllinge Nordmark. Her er klubben, der profilerer sig på udeliv, ude at vinterbade i fjorden med medlemmerne. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetforlig sætter kniven i natur-klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetforlig sætter kniven i natur-klub
Roskilde - 01. september 2018 kl. 09:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Kimer
300.000 kroner i ejendomsudgifter kan Roskilde Kommune spare ved at lukke fritidsklubben Engen, eller mere korrekt afdelingen Engen i Klub Roskilde Nord. Læg dertil hvad grunden kan sælges for, og måske der også kan skæres på personalesiden.

arrow Læs også: Engen kan overleve på deltid

Engen har modsat de andre fritidsklubber i området en klart differentieret profil. Her ligger vægten på udeliv. Men det slutter nu. Ud ryger æsler, hulebygning og kajakroning. Kommunen vil have én klub per skole, og i Jyllinge er der tre klubber til to skoler, som nu i øvrigt skal lægges sammen til én skole, imens børnetallet rasler ned.

Engen sættes til salg, men kun som erhvervsgrund, da den ikke - grundet oversvømmelsesfare i området - må udstykkes til boliger. Børnene, som i dag går på Engen, forventes at flytte til Poplen.

I bestyrelsen i Klub Roskilde Nord håber man til det sidste, at politikerne besinder sig.

- Vi arbejder på et høringssvar. Vi ser en meget lille økonomisk gevinst i forhold til det pædagogiske tab, det vil være at lukke Engen. Engen er jo netop så anderledes, at den samler nogle af de børn op, som vi frygter helt vil droppe klublivet, hvis de skal ind på Poplen. Børnene på Engen holder jo netop af det fristed, som stedet er. Her har de alt det udeliv, de elsker. Det er der ikke så meget af på de to mere traditionelle afdelinger, vi har i Jyllinge, siger formand for bestyrelsen, Thomas Juhl.

En gruppe af børnene på Engen har i øvrigt startet en underskriftindsamling mod lukningen. De vil være i Jyllingecenteret lørdag og formentlig traver de villavejene tyndt i lokalområdet også i weekenden.

arrow Stor opbakning til at redde Engen med støtteforening
30. april 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 12:03
arrow Klub får en ekstra livline
25. april 2019 kl. 18:25 Opdateret: kl. 13:30
arrow Forældre vil redde fritidsklub med støtteforening
18. april 2019 kl. 08:43 Opdateret: kl. 11:56
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk