22. januar 2019
Bogbussen skal være fortid i Vindinge og Svogerslev. Beboerne i de to voksende byer skal i stedet kunne gå på biblioteket på de lokale skolers skolebiblioteker, foreslår De Konservative. Foto: Jens Wollesen
Bogbussen skal være fortid i Vindinge og Svogerslev. Beboerne i de to voksende byer skal i stedet kunne gå på biblioteket på de lokale skolers skolebiblioteker, foreslår De Konservative. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget-ballon: K vil have biblioteket tilbage til Svogerslev og Vindinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget-ballon: K vil have biblioteket tilbage til Svogerslev og Vindinge
Roskilde - 17. august 2018 kl. 14:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Kimer
Svogerslev og Vindinge mistede ligesom mange andre lokalsamfund deres folkebiblioteker i forbindelse med effektiviseringer og centraliseringer.

I forbindelse med budgetforhandlingerne om Roskilde Kommunes budget for 2019 foreslår Det konservative Folkeparti, at man genopliver biblioteksfunktionen i de to byer.

- I en række af Roskilde Kommunes bysamfund er forudsætningerne for den lokale sammenhængskraft blevet svækket. Dels er detailbutikkerne lukket og erstattet af større indkøbscentre i de største bysamfund, dels er de tidligere fælles mødesteder som biblioteker og væresteder forsvundet eller lukket. Den udvikling vil vi gerne have vendt, så vi også fra politisk hold understøtter lokalsamfundene og gennem forskellige tiltag bidrager til den tiltrækningskraft, som mange borgere, foreninger og ildsjæle udviser, siger det konservative byrådsmedlem Mogens Hallager, der er næstformand i kultur- og idrætsudvalget.

Den konservative byrådsgruppe vil i budgetforhandlingerne konkret foreslå, at man anvender skolebibliotekerne på en ny måde, så de også kan anvendes som lokale folkebiblioteker og som lokale borgerservicecentre i en række byer.

- Vi udbygger i Svogerslev og Vindinge, men deres biblioteker blev for år tilbage lukket og erstattet af en bogbus. Dét har måske nok kunnet fungere som en brugbar løsning i en periode, men nu hvor vi udbygger netop disse byer med nye boliger og tiltrækker indbyggere, synes vi, man skal tænke nyt og se på, om ikke de eksisterende skolebiblioteker relativt let kan anvendes som folkebiblioteker og måske internetcaféer, borgerserviceskranker og væresteder i forskellige sammenhænge, siger Mogens Hallager.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk