2. juli 2020
Billede
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bruger 19,3 millioner på supplerende løsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bruger 19,3 millioner på supplerende løsninger
Roskilde - 16. januar 2015 kl. 19:01
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ikke så snart har klima- og miljøudvalget anbefalet at der arbejdes videre med de løsninger som forvaltningen har lagt frem for at kystsikre langs med inderfjorden og Jyllinge Nordmark førend kritikken kom.

Det springer i øjnene, at 19,3 millioner af de 44,1 millioner kroner som kommunen har sat af til kystsikring bruges på det, kommunen selv kalder supplerende løsninger - og altså ikke direkte på kystsikringen.

- Vi fik så et svar fra ministeren, at kommunen gerne måtte bruge disse penge (44,1 mio., red.) til stormflodssikring. Nu vælger kommunen så alligevel at bruge cirka 20 millioner af de penge, der var bevilget til stormflodssikring til store ambitiøse projekter, der intet har med stormflodssikring at gøre, skriver Inger Kehlet fra stormflodsgruppen på DAGBLADETs facebookside.

arrow Læs også: Beskeden vilje til at betale for stormflodssikring

Jeppe Trolle er klar på, at det kan misforstås, at kommunen kalder nogle af de ting, der skal etableres, for supplerende løsninger.

- De projekter, vi har lagt op til, kan kun realiseres, hvis de etableres, som det er fremlagt. Selvom vi siger, at nogle ting er supplerende løsninger, så er de netop det. Sikringen af Strandgade bliver kun sikker, hvis vi også gør noget ved selve Strandpromenaden. Sikringen langs Frederiksborgvej kan kun fysisk lade sig gøre, hvis vi også etablerer noget foran selve muren. Det noget har vi mulighed for at betale, hvis vi kan retfærdiggøre, at det kommer alle Roskilde-borgere til gavn. Endelig skal man kunne komme til diger og sluser i Jyllinge, og derfor er den sti, som skal etableres der altså en sti, som også hjælper med adgang til kystsikringen, siger Jeppe Trolle.

Han understreger samtidig, at borgerne maksimalt kommer til at betale 50 procent - og formentlig mindre - af den udgift, der er til det, kommunen i deres materiale definerer som egentlig kystsikring.

arrow Sådan skal Roskilde sikres mod stormflod
10. januar 2015 kl. 08:51 Opdateret: kl. 18:51
arrow Roskilde må bruge millioner på stormflodssikring
01. oktober 2014 kl. 14:00 Opdateret: kl. 13:47
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk