28. november 2020
Roskilde Brandvæsen genopstår, men det kommer til at koste. Det er der dog ikke så meget at gøre ved, mener et enigt økonomiudvalg. Foto: Kenn Thomsen
Roskilde Brandvæsen genopstår, men det kommer til at koste. Det er der dog ikke så meget at gøre ved, mener et enigt økonomiudvalg. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandvæsen bliver 8,8 millioner kroner dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandvæsen bliver 8,8 millioner kroner dyrere
Roskilde - 10. april 2019 kl. 14:56
Af Kristian Jørgensen

Når Roskilde Brandvæsen genopstår til oktober, bliver beredskabet dyrere for kommunen end det nuværende Østsjællands Beredskab.

arrow Læs også: - Fyringer sker på objektiv baggrund

8,8 millioner kroner lyder ekstraregningen på. Det kommer til at koste 28 millioner kroner årligt at drive Roskilde Brandvæsen, hvilket er 1,1 millioner kroner dyrere end Roskildes betaling til det fælles beredskab med syv andre kommuner. Derudover mister Roskilde Kommune en årlig lejeindtægt på brandstationen på 3,8 millioner kroner, og den sidste merudgift skyldes en rabatordning ved køb af serviceopgaver i det fælles beredskab.

Nu var Roskilde Kommune ikke efterladt med andre valg end at vende tilbage til sit eget beredskab, da Østsjællands Beredskab faldt fra hinanden. Det er derfor også et enigt økonomiudvalg, der har sagt god for merudgiften.

- Hvis det er det, det koster, må vi bruge det, fordi beredskabet simpelthen er så vigtigt, siger Daniel Prehn fra Socialdemokratiet og glæder sig over, at kommunen trods alt har det tidligere beredskab at falde tilbage på.

Uundgåeligheden ændrer ikke på, at pengene skal findes - oven i kommende besparelser på 95 millioner kroner.

- Det gør ikke den budgetmæssige situation lettere, men vi gør det med åbne øjne. Beredskabet skal gerne kunne komme ud, når vi ringer til dem, og man skal ikke have en halv løsning. Så alle partier har sagt, at det er fornuftigt nok, hvis det er, hvad beredskabet skal bruge, og de kan redegøre for det. Og det synes vi, de kan, siger Daniel Prehn.

arrow Brandfolk: Fyringer ligner en udrensning
19. oktober 2019 kl. 05:43 Opdateret: kl. 16:06
arrow Erfarne brandfolk bliver ofret i fyringsrunde
19. oktober 2019 kl. 05:24 Opdateret: kl. 16:05
arrow - Vi kan ikke køre videre med et haltende beredskab
14. december 2018 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:10
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk