10. december 2018
I snart fem år har Daniel Christensen kæmpet for at få gjort en betonpram som lå i Roskilde Fjord til sit hjem. Efter branden sidste vinter så det skidt ud. Men nu er der smil på både ham og kæresten Maj Sahlholt. De håber at flytte ind til sommer. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

I snart fem år har Daniel Christensen kæmpet for at få gjort en betonpram som lå i Roskilde Fjord til sit hjem. Efter branden sidste vinter så det skidt ud. Men nu er der smil på både ham og kæresten Maj Sahlholt. De håber at flytte ind til sommer. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandramt skibsvrag forvandles til husbåd med fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandramt skibsvrag forvandles til husbåd med fjernvarme
Roskilde - 17. februar 2018 kl. 11:12
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lugten af brand er forsvundet. Alt det sort og ødelagte er væk, og fra bunden af prammen lyder en velkendte glade stemme »kom bare ned«.

arrow Læs også: Ny fjordrute: Vigen og cykler er en mulighed

Daniel Christensen stikker hovedet frem, børster støvet af hænderne, og går op af den gamle metaltrappe, som sammen med skroget er eneste tilbageværende elementer, fra dengang FB21 lå grundsat i Roskilde Fjord nord for Bolund ved Risø, inden Daniel Christensen besluttede sig for at ombygge prammen til en lækker husbåd med adresse i Sydhavnen.

Sidst DAGBLADET besøgte Daniel Christensen på prammen, var i januar 2017. Dengang var FB21 næsten lige brændt og alt så mildest talt håbløst ud.

I dag er optimismen tilbage, men det har været en lang og sej kamp.

- De første måneder efter branden slæbte vi bare ødelagte materialer ud. Det ene læs efter det andet, men det var også en tid, hvor der skete fantastiske ting, siger Daniel Christensen, som med prammen ligger midt i det nye eksklusive kvarter i Sydhavnen.

- Der dukkede folk op, jeg ikke kendte. Naboer fra husene omkring. De kom for at give en hånd med. Det var virkelig fantastisk at opleve, at de kom og ofrede deres weekender på skift for mig, siger han.

Nu er husbåden igen ved at tage form. Der er bl.a. installeret koøjer, der er lavet af gamle rødvinstønder, som er pudset fornemt op, og inden længe er der også fjernvarme(!) i terrazzogulvet.

Læs meget mere om Daniel Christensens fantastiske boligprojekt i DAGBLADETs weekendudgave - også som e-avis.

arrow Nyt fra fjorden: Sommersejlads kan blive via en frivillig forening
28. februar 2018 kl. 08:41 Opdateret: kl. 14:57
arrow Sommerrutesejlads på vej tilbage på Roskilde Fjord
27. februar 2018 kl. 11:45 Opdateret: kl. 11:45
arrow Hemmelig strandpark skal tilbage på kortet
21. februar 2018 kl. 16:12 Opdateret: kl. 12:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk