19. september 2020
Toftebakken 9-10 er et af de bosteder, hvor besøg helst skal foregå udendørs. Foto: Mik
Toftebakken 9-10 er et af de bosteder, hvor besøg helst skal foregå udendørs. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bosteder igen ramt af restriktioner på besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bosteder igen ramt af restriktioner på besøg
Roskilde - 16. september 2020 kl. 17:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke kun på plejecentrene, at der er indført midlertidige besøgsrestriktioner for at mindske risikoen for smitte af Covid-19. Det samme gælder sociale botilbud i en række sjællandske kommuner, herunder Roskilde Kommune. Besøgsrestriktionerne indføres efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed og betyder, at besøg i den kommende tid skal foregå udendørs.

arrow Læs også: Plejecentre får igen restriktioner for indendørs besøg

Besøgsrestriktionerne omfatter kun sociale tilbud, som har beboere i en risikogruppe. På baggrund af de sundhedsfaglige retningslinjer har botilbuddets ledelse foretaget en faglig vurdering af, om beboerne er er i en risikogruppe eller ej.

I Roskilde Kommune omfatter besøgsrestriktionerne følgende botilbud: Bostedet Koglerne, Bostedet Hørhus, Bostedet Pilehøj, Bostedet Mariehusene, Aflastningshjemmet Margrethehøj, Lindelunden, Toftebakken 9-10, St. Valbyvej og Hyrdehøj.

Det vil stadig være muligt at besøge beboere på tilbuddene udendørs. Det vil også i såkaldt kritiske situationer og eventuelt også ved besøg fra en-to faste besøgspersoner være muligt at besøge indenfor, hvis ledelsen vurderer, det kan ske forsvarligt. Der kan desuden være restriktioner for brug af fællesrum til besøg i opgangsfælleskaber og bofællesskaber, men det vil ledelsen de enkelte steder vide.

Pårørende kan altid ringe til det enkelte bosted, hvis de har spørgsmål. De skal kontakte ledelsen på det sted, den pårørende er tilknyttet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk