13. juli 2020
Roskilde Katedralskoles ledelse kritiseres for ikke at have lyttet til elevernes forklaring i »fødselsdagstæsk«-sagen, men rektor Claus Niller står foreløbigt fast på, at de skal smides ud. Foto: Kenn Thomsen
Roskilde Katedralskoles ledelse kritiseres for ikke at have lyttet til elevernes forklaring i »fødselsdagstæsk«-sagen, men rektor Claus Niller står foreløbigt fast på, at de skal smides ud. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bortviste elever føler sig misforstået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bortviste elever føler sig misforstået
Roskilde - 26. november 2018 kl. 13:11
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var på ingen måde tale om vold, da en større gruppe elever slog og sparkede en elev på Roskilde Katedralskole og delte en optagelse af det på sociale medier.

arrow Læs også: Svar på klage over bortvisning: Det er nok, at det ligner vold

Det mener de otte hjemsendte elever og deres forældre, som mandag har frist på at give skolen deres besyv med, inden der bliver truffet endelig afgørelse om syv permanente og en midlertidig bortvisning. Det er elever blevet stillet i udsigt, fordi de medvirkede i den meget omtalte »fødselsdagstæsk«.

Familierne synes, straffen er helt ude af proportioner, fordi alle de involverede var enige om, at det var for sjov, og ingen kom til skade. Derfor kan de ikke se det rimelige i, at skolen udmåler straffen efter en bestemmelse om mobning og systematisk forfølgelse.

»...tværtimod kan man argumentere for en inkludering af (»fødselsdagsbarnet«), i og med at denne situation, uheldig i dens form, i bund og grund er et symbol på indvielse og accept, og absolut ikke mobning,« skriver de i det fælles høringssvar, som jurist Gülüm Yalcin har sendt til skolen.

Hun lægger desuden vægt på Ombudsmandens udtalelser om gymnasiers sanktioner, hvor det fremgår, at jo mere indgribende en straf er, des sikrere må hjemlen være. Gülüm Yalcin mener, at der skal være tale om et klart lovbrud, hvis eleverne skal smides ud, og det er der ikke, i og med politiet har opgivet sagen.

Rektor Claus Niller har i sin skrivelse til eleverne og deres forældre fastholdt, at deres handlinger ikke kan straffes mildere end ved en permanent bortvisning.

»Og fordi du/din/jeres søn har spillet en aktiv rolle i en voldelig, helbredstruende episode, som er blevet delt viralt, som ydermere er egnet til at bringe skolens gode ry og omdømme i miskredit, kan min vurdering ikke føre til andet resultat end den hårdeste sanktion,« skriver Claus Niller i høringsbrevet.

arrow Opbakning til bortvisning var ikke aftalt i elevråd
21. december 2018 kl. 15:13 Opdateret: kl. 15:11
arrow Forældre: Løgn i underretninger om bortviste gymnasieelever
17. december 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 12:34
arrow Underretning: Bortviste elever i bande-risiko
17. december 2018 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk