20. september 2021
ARGO?s forbrændingsanlæg i Roskilde er et af de mest moderne og miljøvenlige i hele landet. Derfor forstår de lokale borgmestre ikke, at det er udvalgt til lukning fremfor ældre og dårligere anlæg.
ARGO?s forbrændingsanlæg i Roskilde er et af de mest moderne og miljøvenlige i hele landet. Derfor forstår de lokale borgmestre ikke, at det er udvalgt til lukning fremfor ældre og dårligere anlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre slås for forbrændingsanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre slås for forbrændingsanlæg
Opdateret 12. januar 2021 kl. 10:07
Roskilde - 12. januar 2021 kl. 09:49
Af Torben Kristensen

Roskildes og Lejres socialdemokratiske borgmestre Tomas Breddam og Carsten Rasmussen slås sammen med partifæller og Venstre-borgmestre fra nabokommunerne for at redde ARGO's moderne og miljøvenlige affaldsforbrænding, der alene i domkirkebyen leverer fjernvarme til op mod 25.000 borgere.

arrow Læs også: Affaldsanlægs skæbne skudt til hjørne: Partier kan ikke blive enige

Efter et politisk forlig i Folketinget om at begrænse affaldsforbrænding og fremme sortering samt genbrug har Kommunernes Landsforening højst overraskende leveret et oplæg, hvorefter ARGO skal lukke sit nye anlæg i Roskilde, selv om det er et af de mindst forurenende og forholdsvis nyt, og der stadig er en gæld på over en milliard i det.

ARGO-borgmestrene har netop været samlet til møde og blev her enige om at presse på i forhold til Folketinget.

I dette arbejde deltager bl.a. også KL's næstformand Kalundborg-borgmesteren Martin Damm, Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), der er medlem af KL's bestyrelse, Greves borgmester Pernille Beckmann (V), Solrøds borgmester Niels Höryp, der er formand for ARGO's bestyrelse, samt Køges borgmester Marie Stærke, som netop er valgt til næstformand i S.

- Vi håber gennem argumenter og dokumentation at få ændret i dette forslag, siger Roskildes borgmester Tomas Breddam.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk