27. juli 2021
Joy Mogensen kan godt forsvare, at hun deltog i første spadestik til den nye moské i Allehelgensgade. Alene det at hun og biskoppen blev inviteret, ser hun som et udtryk for de gode kræfter i moskéen. Foto: Bjørn Armbjørn
Joy Mogensen kan godt forsvare, at hun deltog i første spadestik til den nye moské i Allehelgensgade. Alene det at hun og biskoppen blev inviteret, ser hun som et udtryk for de gode kræfter i moskéen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester støtter de gode kræfter i moskéen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester støtter de gode kræfter i moskéen
Roskilde - 27. oktober 2017 kl. 13:28
Af Kristian Jørgensen

Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), har ikke let ved at svare på, om hun er tryg ved, at moskéen i Roskilde ikke er udner indflydelse fra det tyrkiske styre, som sender en imam til Roskilde.

Udviklingen i Tyrkiet under præsident Erdogans har gjort hende mere bekymret, men som gør hun sit for at modvirke, at de forkerte bevægelser spreder sig i Roskilde.

- Jeg oplever, at der i moskéen her i Roskilde er kræfter, som virkelig gør meget for at skabe den gode integration, hvor det ikke bliver parallelsamfund, men bygger på de gode solide principper, vi har. De kræfter vil jeg gerne have tillid til og bakke op om. Jeg kan ikke sige, at jeg kender alle, der kommer der, men der er nogen, jeg helt klart ved er gode kræfter, siger Joy Mogensen og nævner i den forbindelse sin partifælle Tuncay Yilmaz, som også er formand for moskéen.

Hun deltog selv i moskéens første spadestik, fordi hun så det som et klart og positivt signal fra moskéen og den daværende imam.

- Jeg kender nok til moskéen til at vide, at der er kræfter, der trækker i den rigtige retning, for ellers ville de ikke have lukket mig - en kristen kvinde uden tørklæde - ind i deres mest højtidelige øjeblik, og elles ville de ikke have lukket biskoppen ind samme sted, siger borgmesteren.

Hun har længe været klar over, at den tyrkiske stat står som ejer af moskéen. Det har historisk set været garant for, at moskéerne ikke har haft en politisk bestemt imam.

Ligesom med imamen bekymrer udviklingen i Tyrkiet hende, men Joy Mogensen tilføjer, at moskéen i Roskilde netop har sagt nej til politiske bevægelser, der gerne ville være med til at finansiere.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk