21. oktober 2021
- Vi skal huske på, at vi er midt i en pandemi, så vi må afveje tingene og gode testmuligheder og mange test er en forudsætning for, at vi komme godt igennem corona-udfordringen, siger borgmester Tomas Breddam. Foto: Kim Rasmussen
- Vi skal huske på, at vi er midt i en pandemi, så vi må afveje tingene og gode testmuligheder og mange test er en forudsætning for, at vi komme godt igennem corona-udfordringen, siger borgmester Tomas Breddam. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om testcentre og idræt: Vi forsøger at møde alle behov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om testcentre og idræt: Vi forsøger at møde alle behov
Roskilde - 26. april 2021 kl. 18:03
Af Lars Kimer

Borgmester Tomas Breddam (S) vil gerne slå en tyk streg under, at kommunen arbejder med at finde den bedste løsning for alle idrætsforeningerne, nu hvor de må vende tilbage til diverse haller. Idrætten er forståelig nok ikke glade for, at de ikke kan vende tilbage i de haller, de plejer at være i, fordi der i Roskilde Kongrescenter er både vaccinationscenter og testcenter.

arrow Læs også: Vaccinationscenter bliver forlænget i kongrescenter

- Kommunen arbejder på at finde andre steder til idrætsforeningerne. Hvis det er muligt, skal idrætten selvfølgelig i gang. For enkelte foreninger kan de ikke blive i deres vante haller, og det er både ærgerligt, og det giver en masse besvær for dem at skulle organisere sig anderledes. Men vi har heldigvis fundet erstatnings-spilleflader. Jeg ved, det ikke er optimalt, men i en pandemi-situation må vi finde de bedst mulige løsninger i forhold til de opgaver, der skal løses, siger borgmesteren.

- Det bedste sted

Han er meget klar i mælet, når han taler om Roskilde Kongrescenter.

- Det er bare det bedste sted centralt i Roskilde til både vaccinations- og testcenter. De opfylder alle krav, og derfor vil Kongrescenteret være Falcks »hjemmebane« noget tid endnu. Hvis vi skal vælge mellem test og idræt, så vælger vi test, for det er nu engang det væsentligste for vores samfund, som situationen er lige p.t. Det er ikke et sjovt valg, men jeg tror, der er forståelse for, at vi må vælge sådan, siger Tomas Breddam.

Han tilføjer, at klubberne, der normalt træner i Roskilde Kongrescenter, er tilbudt træning andre steder i kommunen.

Himmelev kører fint

Testcenteret i Himmelevhallen oplever han slet ikke som et problem.

- Vi har flyttet testcenteret i Himmelev, så det ikke konflikter med idrætten, så der fungerer de to fint, side om side, så det ændrer vi ikke på, siger borgmesteren.

Med hensyn til, at Jyllingehallerne har opsagt Falck, har kommunen ikke så meget at skulle have sagt, da hallerne er selvejende.

- Den beslutning træffer de i Jyllingehallerne. Hvis Falck henvender sig til kommunen med hjælp til at finde et egnet sted til testcenter i Jyllinge, så hjælper vi dem naturligvis med det så godt, det er muligt, siger Tomas Breddam.

arrow Hal-ballade i status quo: Test vinder over idræt
30. april 2021 kl. 07:53 Opdateret: kl. 16:31
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk