13. december 2018
Joy Mogensen forsvarer som nyvalgt bestyrelsesmedlem i KL det lockoutvarsel, organisationen udsendte i onsdags. Foto: Kenn Thomsen
Joy Mogensen forsvarer som nyvalgt bestyrelsesmedlem i KL det lockoutvarsel, organisationen udsendte i onsdags. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester forsvarer lockout: Et pres på begge sider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester forsvarer lockout: Et pres på begge sider
Opdateret 12. marts 2018 kl. 13:00
Roskilde - 12. marts 2018 kl. 12:22
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Joy Mogensen bakker op om KL's lockoutvarsel, efter hun er blevet valgt ind i bestyrelsen for kommunernes landsforening.

arrow Læs også: Måling: Flertallet bakker op om offentligt ansatte

Hun ser ikke lockout som et ensidigt pres mod de offentligt ansatte.

- Jeg synes, vi skal huske, hvem en strejke og lockout rammer allerhårdest, og det er borgerne. Som jeg opfatter det, er det lockoutvarsel ikke kun en presbold mod den ene part, men mod begge parter. Det er et lidt groft eksempel, men hvis strejkerne kun ramte udvalgte kommuner, ville de kommuner være megapressede og borgerne hårdt ramte, mens størsteparten af kommunerne kunne fortsætte nogenlunde som nu. Det ville ikke være en måde at presse kommunerne til at være fleksible. Jeg mener, at denne her lockout er en måde at presse kommunerne rundt i landet til at strække sig så langt som muligt for at få en aftale, og det er altså et pres, der bliver lagt på begge sider af forhandlingsbordet, siger Joy Mogensen til DAGBLADET Roskilde.

Hun understeger, at hun ikke sidder i bestyrelsen for KL som Roskilde Kommunes borgmester, men for at repræsenterere alle kommuner. I det lys bakker hun op om alle tiltag, der kan få en aftale til at falde på plads.

- Fagforeningerne står samlet i deres solidaritetspagt, og jeg går meget ind for solidaritet, men hvis der er solidaritet på den side, synes jeg også, der skal være solidaritet på den anden side. Ellers risikerer vi, at nogle kommuner bærer meget store konsekvenser, mens andre går fri, og det kunne udfordre sammenhængskraften på den side. En lockout giver maksimalt pres på forhandlerne på begge sider for at være kreative og fleksible og finde en god løsning på den aftale, siger Joy Mogensen.

arrow Konflikttruede ansatte må vinke farvel til planlagt ferie
09. marts 2018 kl. 13:58 Opdateret: kl. 14:00
arrow Eksperter: Regeringen har før haft plan om indgreb
09. marts 2018 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk